Nicola de Main in NIVEA: Ko si moda in lepota podata roko

Londonska oblikovalka Nicola de Main vedno znova očara s svojimi prefinjenimi dizajni, simpatičnostjo, ki jo dopolnjuje osupljiva eleganca, in s svojo nežno rahločutnostjo.

Lepota, 16. 3. 2012
Nicola de Main in NIVEA: Ko si moda in lepota podata roko

Nicola de Main je že nekaj časa znano ime v modi. Svojo kariero je začela pri Husseinu Chalayanu leta 2002 in nato leta 2004 predstavila svojo lastno blagovno znamko. Njene domiselne in ženstvene kolekcije srečamo tako na modnih brveh kot na mestnih ulicah, saj oblikovalka trdno verjame, da moda ne sme biti elitistična, ampak tako lepa, da jo ljudje cenijo.

Uživa kultni status

Dizajni Nicole, ki je pred leti osvojila nagrado za obetavnega modnega oblikovalca leta in svoja dela razstavljala v New Yorku ob boku Martina Margiele in Yohjija Yamamota, so igrivi, domiselni in veseli; ima značilen slog, zaradi katerega je zlahka prepoznavna in uživa kultni status med oboževalci.

Njena blagovna znamka je pod močnim vplivom mladostniške kulture in glasbe, kateri pripadajo tudi slavne osebnosti, ki znamko podpirajo. Pred kratkim je, na primer, ustvarila obleko za debitantski nastop Leone Lewis na britanski televiziji, sodelovala pa je tudi z zasedbo Razorlight. Sodeluje s televizijsko, filmsko in glasbeno industrijo, za katere izdeluje po meri narejene kostume.

Že vse od njenih začetkov leta 2004 Nicolo de Main podpirajo britanski mediji in njeni dizajni so se pojavili v revijah, kot so Elle, Vogue, The Independent, Dazed and Confused, Grazia, Glamour in Marie Claire. Nedavno sodelovanje Nicole de Main in spletne strani ASOS je poželo pohvale kritikov, prav njena kolekcija je postala najhitreje prodajana v tej spletni trgovini modnih oblačil v tednu predstavitve.

Trije dizajni za kremo NIVEA Soft

NiveaZa leto 2012 Nicola de Main je oblikovala novo omejeno serijo lončkov znamenite kreme NIVEA Soft, ki kožo oskrbi z dragocenim vlažilnim jojobinim oljem in zaščiti njeno naravno strukturo z vitaminom E. Krema se hitro vpije in na koži pusti prijeten žameten občutek. Lonček kreme NIVEA Soft bo na voljo v treh ženstvenih dizajnih, za katere so značilni očarljivi potiski v živih barvah, ki bodo polepšali vašo vsakodnevno nego kože. Nicola de Main razlaga: "Za kremo NIVEA Soft sem želela ustvariti nekaj lepega, nežnega in ženstvenega. Navdih je bil občutek, ki bi ga ves čas morali imeti na koži."

Nicolin značilni slog združuje eleganco z nežno čutnostjo, kar se odraža v treh dizajnih za kremo NIVEA Soft. Prvi je Potovanje ptic, za katerega je navdih ujet v barvitih, nežnih kolibrijih in je ponazoritev življenja in gibanja, vzorca in ritma; drugi je Odsevi metuljev, katerega dizajn odseva oblike in vzorce na krilih metuljev in vešč po navdihu psihedelične umetnosti iz 60-ih let prejšnjega stoletja; tretji pa Cvetlične sanje - navdih za ta dizajn je bil koncept življenja snežinke, ideja, ki se je pojavila med mrzlo zimo v Londonu: vsaka snežinka je edinstvena, z osupljivo in kompleksno lepoto.

O sodelovanju z znamko NIVEA Nicola pravi: "Priložnost, da sodelujem s to znamenito blagovno znamko sem pograbila z obema rokama in sprejela vizijo znamke NIVEA, da ustvarim nekaj lepega in edinstvenega, kar lahko vsak odnese domov. Moji dizajni odražajo enak mladosten duh in svežino kot NIVEA Soft, zato je to popoln način, da si moda in lepota podata roko. Komaj čakam, da se dizajni, ki smo jih skupaj ustvarili, pojavijo na prodajnih policah."

Gostja Philips Fashion Weeka

Po uspehu lastne linije v tem letu Nicola trenutno ustvarja za veliko mednarodno razstavo, kjer bo predstavila edinstven prototip obleke iz vrhunskih tehnoloških materialov za veliko podjetje s športnimi oblačili. Oblikovalka pa bo gostja drugega Philips Fashion Weeka, ki bo v Ljubljana potekal med 2. in 4. aprilom, njena modna revija bo na sporedu v torek, 3. aprila, zvečer.

Kmalu boste lahko na tem naslovu prebrali tudi intervju z Nicolo de Main.

Najbolj brano