Ne spreminjajte barve, osvežite jo!

Mare Filipič, frizerski mojster, nam je pred odhodom na tedne mode v Milano in Pariz povedal, kako ukrotiti svojo novo staro barvo las.

Lepota, 27. 9. 2013
Ne spreminjajte barve, osvežite jo! - Foto: Imaxtree, profimedia in promocijsko gradivo

Nega las po počitnicah

Lasje poleti zaradi morja in sonca izgubijo vlažnost in prožnost, barve pa postanejo bolj 'pastelne'.  Zaradi izgube vode so lasje suhi, krhki in neprožni, radi se cepijo in lomijo, ko jih češemo. Želijo si torej vlage, ki jo povrnemo na primer z intenzivnimi maskami Bumble and bumble.

Za še intenzivnejšo popoletno nego masko uporabimo z napravo Micro Mist, ki pomaga, da maska in voda prodreta globlje, do stebla lasu. Lasem tako zagotovimo prožnost, ki je pomembna, če jih želimo barvati, saj porozni, suhi lasje nenadzorovano vpijajo pigmente, zato se pogosto zgodi, da končni učinek ni tak, kakršnega smo želeli.

Barva las jeseni

V jesenskem času je najpreprosteje le poudariti barvo las, ki se je poleti spremenila, ker so se sprali vrhnji pigmenti. Sperejo in spremenijo se topli toni, ki so najbolj občutljivi, lasje postanejo svetlejši in bolj pastelni. Priporočamo izbiro jesensko toplih barv, ki bodo lasem dodale zaradi sonca in vode manjkajočo grafiko tonov. Svetla blond naj se spremeni v jagodno blond, hladna rjava v čokoladno rjavo, rdeči povečajte intenzivnost ...

Presuhi lasje in preveč spremenjena barva po morju sporočajo, da vi ali vaš frizer ne uporabljate dovolj kakovostne barve za barvanje. Več pozornosti in previdnosti je treba nameniti predvsem zelo svetlim in suhim lasem, ki so za barvanje zelo občutljivi, saj barve pogosto pokažejo svoje podtone – na primer pepelnatega. Lasje postanejo preveč suhi, če jih barvate z barvami, ki vsebujejo veliko količino amoniaka ali premalo negovalnih sredstev.

Nove, sodobne barve Inoa, L'Oréal Professionnel, na primer ne vsebujejo lasišču neprijaznega amoniaka. Če niste prepričani o sestavi, se raje prepustite dobremu strokovnjaku, ki uporablja kakovostne barve. V salonu Mare dresura frizure strankam, ki se želijo barvati, na lase nanesemo tretma, ki pigmente 'zaklene' v lasno steblo, tako da ostane ton barve dlje časa tak, kot sta si ga s frizerjem zamislila. Intenzivnost barve lahko vzdržujete tudi s šamponom in regeneratorjem (Color Minded, Bumble and bumble), ki med umivanjem vračata pigmente.

Barva las je vsekakor del vašega imidža, zato je ni treba spreminjati, le posodobite jo!

P. S. Tudi tehnika ombre se je posodobila: prehod iz temne v svetlo barvo je zdaj mehkejši, kar imenujemo naravni ombre.

Najbolj brano