Nasveti za pravilno nego kože

Vse ženske smo v svojem bistvu enake, a hkrati je vsaka zase posebna, edinstvena in neponovljiva – tako kot vaša koža. Med kopico izdelkov na trgu je izbira ustrezne kozmetike pravi podvig, lahko pa postane precej preprosta, če sledite zlatemu pravilu: kozmetika naj bo čim bolj naravna in prilagojena tipu vaše kože.

Promocijsko sporočilo, 15. 6. 2015
Nasveti za pravilno nego kože - Foto: AlpStories

Strokovnjaki podjetja AlpStories so ustvarili prvo naravno kozmetiko na svetu, ki jo je mogoče popolnoma prilagoditi potrebam tvoje kože. Stoletja stara spoznanja o zdravilni moči rastlin, ki rastejo na sončni strani Alp, po skrbno varovanih, tradicionalnih recepturah zamešajo v naravne izdelke za nego kože in las. Posebej ZATE.

V osnovi poznamo štiri različne tipe kože, in sicer mastno, suho, mešano in normalno. Vendar je koža vsake izmed nas edinstvena, zato si zasluži nego, ki je popolnoma prilagojena tvoji koži.

Mastna koža

Se tvoja koža pogosto sveti? Potem imaš mastno kožo, kar pomeni, da tvoja koža izloča večje količine sebuma, koži lastno maščoba, ki jo izločajo žleze lojnice na površino kože. Z rednim čiščenjem kože zjutraj in zvečer poskrbi za odstranjevanje odvečnega sebuma, nego pa nadaljuj s kozmetičnimi izdelki, ki uravnavajo izločanje sebuma.

Suha koža

Če je tvoja koža brez sijaja, imaš pogosto neprijeten občutek »zategovanja« kože, na koži pa se občasno pojavljajo ranice, potem je tvoja koža suha. Koža je zaradi neprimerne nega izgubila zaščitno plast, posledično pa je bolj dovzetna za infekcije. Svoji koži notranje ravnovesje povrneš z zmerno uporabo neagresivnih čistilnih sredstev in kozmetičnih izdelkov, ki tvoji koži vračajo vlažnost in elastičnost.

Mešana koža

Mešani tip kože je najbolj pogost tip kože, nega le te pa je žal najzahtevnejša. Gre za kombinacijo mastnega in suhega tipa kože v smislu, da so na tvojem obrazu predeli, ki so suhi ali normalni in predeli, ki so mastni (največkrat T – predel: čelo, nos in brada). Pri negi je pomembno, da na predelih, kjer je koža mastna uporabljaš kozmetične izdelke, primerne za masten tip kože, na predelih, kjer je tvoja koža suha ali normalna pa izdelke primerne za tak tip kože.

Normalna koža

Srečnica! Nega normalne kože je enostavna. Tvoja koža je namreč dobro prekrvavljena, uravnoteženo izloča loj in je primerno navlažena. Še naprej skrbi zanjo z rednim čiščenjem in uporabo primernih izdelkov, ki ohranjajo njeno ravnovesje.

Prijavi se na BREZPLAČNO analizo kože in svetovanje:

Vzemi si čas zase, poišči najbližjo lokacijo na www.alpstories.si/dogodek in podarite svoji koži to, kar potrebuje – vsak dan. Čaka pa te tudi majhno presenečenje, zato se čim prej prijavi.

Najbolj brano