Nasveti, vredni zlata: Ustnice

Tokrat so za Elle International Beauty Awards 2013 združile lepotne moči prav vse lepotne urednice naše velike družine Elle.

Lepota, 23. 3. 2013
Nasveti, vredni zlata: Ustnice

Izglasovale so najboljše kozmetične izdelke in jim, kot se spodobi, podelile nagrade. Z vami delimo tudi nekaj lepotnih skrivnosti in nasvetov, ki jih v vsakodnevnem življenju uporabljajo same.

NAJBOLJŠA ŠMINKA

Rouge Coco Shine, Chanel

Z mešanico voskov in pigmentov obarva ustnice v fin, sijoč, polprosojen izbrani od- tenek, ki jih, verjemite, ni malo. Edinstven občutek udobja in mehkobe priskrbi pose- ben kompleks za vlaženje, ki zagotavlja dol- gotrajno in konstantno vlaženje.

LEPOTNI NASVET

Da bodo ustnice ves čas mehke, gladke in vlažne, priporočamo reden piling in vsakodneven nanos balzama za nego. Pred nanosom šminke na ustnice nanesite korektor ali tekoči puder, nato ustnice natančno obrobite z ošiljenim svinčnikom, nekaj ga nanesite tudi na notranjost ustnic za daljšo obstojnost barve. Če želite še daljšo obstojnost, šminko na ustnice nanesite s čopičem, za blago obarvanje pa jo nanesite s prsti (tapkanjem). Odvečno barvo odstranite s papirnatim robčkom, nato nanesite še en sloj šminke.

KOREJA
Ok Jin Kang, urednica lepote

Rdečo šminko nanašajte s prstom, in to samo po sredini ustnic.

GRČIJA
Rozina Kouri, urednica lepote

Da odkrijete popoln odtenek, začnite z barvo, ki je za odtenek temnejša od vaše naravne barve ustnic. Če ste začetnica, se izognite vpadljivim, rdečim odtenkom, vsaka napaka bo vidna.

MEHIKA
Paulina Soto, urednica lepote
Če so vaše ustnice povsem suhe, se izogibajte intenzivnim barvam. Bolje bo, da uporabite obarvani balzam za ustnice oziroma šminko v naravnem odtenku.

SLOVENIJA
Petra Windschnurer, urednica lepote

Da se rdeča šminka ne razlije v gubice, za obrobo ustnic uporabite brezbarven voščeni svinčnik.

Več preberite v aktualni številki Elle, ki je izšla 8. marca 2013.

Najbolj brano