Nasveti, vredni zlata: Tekoči puder

Tokrat so za Elle International Beauty Awards 2013 združile lepotne moči prav vse lepotne urednice naše velike družine Elle.

Lepota, 20. 3. 2013
Nasveti, vredni zlata: Tekoči puder

Izglasovale so najboljše kozmetične izdelke in jim, kot se spodobi, podelile nagrade. Z vami delimo tudi nekaj lepotnih skrivnosti in nasvetov, ki jih v vsakodnevnem življenju uporabljajo same.

NAJBOLJŠI TEKOČI PUDER

Maestro, Fusion Makeup, Giorgio Armani
Veliko več kot puder: popolna podlaga, ki koži pričara enotno in sijočo polt. Ne vsebuje vode in prahu, temelji na pigmentih v izbrani mešanici eteričnih olj. Na koži pušča lepo in nežno neotipljivo tančico.

LEPOTNI NASVET

Koža mora biti primerno navlažena, zato najprej uporabite vlažilno kremo. Mine naj dovolj časa, da se krema vpije, drugače se tekoča podlaga ne bo lepo razmazala. Tekoče in lažje podlage nanesite s prsti (s tapkanjem), ne vtirajte jih. Za nanos težjih in kremastih podlag so najboljši čopiči. Za boljše prekrivanje puder nanesite po celotnem obrazu, za bolj naraven videz pa bo dovolj, če z njim prekrijete T-področje. Na koncu na kožo nanesite še kanček pudra v prahu, da bo podlaga obstojnejša.

ZDA
Emily Dougherty, direktorica lepote in fitnesa
Pudra vam ni treba nanašati po celotnem obrazu, uporabite ga samo tam, kjer prekrivanje potrebujete, medtem ko naj se struktura kože drugje čim bolj vidi – le tako boste ustvarili iluzijo naravnega videza. Potem ko ste nanesli tekoči puder, obraz popršite s termalno vodo Evian ali Avene in pričarali ji boste še več sijaja.

TAJSKA
Nuttika Ongksirimemongkol, urednica lepote
V podlago za puder dodajte kapljico ali dve seruma za obraz in koža bo bolj sijoča.

ITALIJA
Sabrina Bottone, urednica lepote
Ko izbirate podlago, nanesite tri različne odtenke na čeljustnico – pravi je tisti, ki se popolnoma zlije z barvo kože.

POLJSKA
Marta Rudowicz, urednica lepote
Puder na obraz vedno nanašajte ob dnevni svetlobi, le tako ga boste nanesli pravilno.

SLOVENIJA
Petra Windschnurer, urednica lepote
Če ne prekrivate res velikih napak, na obraz (lica) namesto tekočega pudra nanesite le malo bronzirnega pudra (št. 0 pudra Terracotta, Guerlain, je primerna tako za hladno, modro zimsko svetlobo kot tudi za toplo, rumeno poletno svetlobo) in videti boste naravni in bolj mladostni.

Fotografija: Promocijsko gradivo

Več preberite v aktualni številki Elle, ki je izšla 8. marca 2013.

Najbolj brano