Nasveti, vredni zlata: Maskara

Tokrat so za Elle International Beauty Awards 2013 združile lepotne moči prav vse lepotne urednice naše velike družine Elle.

Lepota, 18. 3. 2013
Nasveti, vredni zlata: Maskara

Izglasovale so najboljše kozmetične izdelke in jim, kot se spodobi, podelile nagrade. Z vami delimo tudi nekaj lepotnih skrivnosti in nasvetov, ki jih v vsakodnevnem življenju uporabljajo same.

NAJBOLJŠA MASKARA

Hypnôse Star, Lancôme
Razkrita je skrivnost div: maskaro odlikuje sijoča embalaža, trepalnice lepo razčeše in podaljša ter jim podari lep volumen v briljantno črni barvi. Prednost? Sinergija med lahko in tekočo formulo, ki temelji na najboljših lastnostih voskov, ter izjemna ploska in poševna krtačka.

LEPOTNI NASVET

Pred uporabo maskare uporabite poseben ovijalnik za trepalnice, nanesite prosojno hranilno osnovo in trepalnice bodo pripravljene za nanos. Po prvem tankem sloju maskare, ki ste jo nanesli od korena do vrha, trepalnice razčešite in odstranite grudice. Drugi sloj nanesite, preden se prvi povsem posuši, tako jih boste tudi lažje oblikovali tako, kot želite. Za posebne priložnosti na zunanje kotičke dodajte nekaj čopkov umetnih trepalnic.

MADŽARSKA
Krisztina Gurics, urednica lepote
Maskaro nanašajte s cikcakastimi gibi od korena do konic. Med nanosom držite ščetko diagonalno obrnjeno navzgor in proti zunanjemu kotičku očesa. Tako boste dodatno poudarili pogled in oblikovali oko v značilno mandljasto obliko.

INDIJA
Tanvi Dagli, urednica lepote
Z ricinusovim oljem odstranite maskaro, preden se odpravite spat.

ROMUNIJA
Alice Bursuc, urednica lepote
Ko maskaro nanašate na zgornje trepalnice, zadržite ščetko tri sekunde na istem mestu, tako jih boste bolje ovili.

ZDA
Emily Dougherty, direktorica lepote in fitnesa
Nasvet, ki mi ga je dala Cindy Crawford: ko je maskara popolnoma nova, pred uporabo s koščkom papirja odstranite odvečno barvo. Na ščetki bo še vedno ostalo dovolj maskare, preprečili boste le nastajanje grudic.

Več preberite v aktualni številki Elle, ki je izšla 8. marca 2013.

Najbolj brano