Nasveti, vredni zlata: Izdelki proti staranju

Tokrat so za Elle International Beauty Awards 2013 združile lepotne moči prav vse lepotne urednice naše velike družine Elle.

Lepota, 1. 4. 2013
Nasveti, vredni zlata: Izdelki proti staranju

Izglasovale so najboljše kozmetične izdelke in jim, kot se spodobi, podelile nagrade. Z vami delimo tudi nekaj lepotnih skrivnosti in nasvetov, ki jih v vsakodnevnem življenju uporabljajo same.

NAJBOLJŠI IZDELEK PROTI STARANJU

Forever Youth Liberator, YSL

Poslanstvo seruma? Ohraniti kapital mladostne kože s pomočjo formule, ki temelji na Glycanactif TM , ekskluzivnem kompleksu, ki poveča komunikacijo med celicami. Z uporabo zjutraj in zvečer bo ta serum izpolnil svoje obljube: obraz bo bolj sijoč, koža pa napeta in gladka, dan za dnem.

LEPOTNI NASVET

Če se želite izogniti gubam, se izognite soncu! Kadar se sončnim žarkom vendarle izpostavljate, pa obvezno uporabite visok zaščitni faktor na vseh delih telesa, ki so 'dosegljivi' škodljivemu UV-sevanju. Znake staranja boste upočasnili, če boste pili dovolj vode in se odločali za zdravo hrano, še zlasti pomembna so živila z veliko antioksidanti. Poleg tega dovolj počivajte, bodite telesno aktivni, ne kadite in redno obiskujte dermatologa. Vsak dan se umivajte s hladno vodo in trudite se, da po čiščenju vedno nanesete še tonik in kremo. Nanos naj bo čim bolj nežen (krožno nanašanje s konicami prstov). Ne pozabite na vrat, prsi in rame.

SRBIJA
Branislava Kostić, urednica lepote
Izbirajte blage izdelke in ne varčujte pri nakupu izdelkov za nego kože. Uporab­ljajte manj pudra v prahu in izklopite klimatske naprave. Če imate možnost, spite na blazini iz satena ali svile.

ITALIJA
Sabrina Bottone, urednica lepote
Kreme nikoli ne zajemajte s prsti, saj tako vanjo vnašate bakterije. Uporabite raje žličko ali paličico, ki ste jo dobili zraven.

FRANCIJA
Elisabeth Martorell in Monique Le Dolédec, izvršni urednici lepote
Sijajna koža, manjše pore in zglajene gube? Nič ni boljšega od kislin (AHA, BHA in retinol), prisotnih v serumu ali kremi, ki jo zvečer nanesete na obraz.

SLOVENIJA
Petra Windschnurer, urednica lepote
Spite na hrbtu in preprečili boste nastanek marsikatere gube, ki nastane z mečkanjem kože na obrazu, medtem ko spite na boku.

Več preberite v aktualni številki Elle, ki je izšla 8. marca 2013.

Najbolj brano