Zaupajte nam: vaši triki!

Drage dame. Ne bomo vas povprašali pa najljubšem izdelku, ampak vas bomo povabili, da:

  • z nami delite svoje trike in nasvete, ki ste jih osvojile skozi čas, odkar uporabljate ličila.
Navodila: Bodite izvirne, natančne in dovolj opisne, da bodo tudi ostale bralke natančno razumele vaš nasvet oziroma trik. Navedite vrsto ali znamko izdelka, čas ki je potreben pri izvajanju, itd . .

Najboljših deset po našem mnenju bomo lepo nagradili, njihove prispevke pa objavili na naši spletni strani, kjer jih bodo lahko prebirale obiskovalke naše spletne strani. Kaj ni ravno tisto domače in preizkušeno največ vredno? Hitro, tipkajte, tipkajte . .

Opomba: Prosimo vas, da pri glasovanju vpišete v obrazec vaše prave podatke (ime, priimek, naslov, telefonsko številko in elektronski naslov), saj nepopolno prispelih prijav žal ne moremo upoštevati!

Zaupajte nam: vaši triki! - Foto: Fotografija Shutterstock

Tokratni Naj 10 smo zaključili

Poslale ste nam naslednje svoje izkušnje, ki vam jih posredujemo spodaj. Žal jih objavljamo samo šest, saj so vse ostale prišle v nepopolnih oblikah (brez osebnih podatkov) in jih žal nismo mogli upoštevati. Spodaj napisanim bomo nagrade poslali po pošti.

Milica Plank, Trbovlje

Umivam se izključno z gelom za umivanje, ker milo suši kožo. Uporabljam tudi tonik ki odstranjuje apnenec iz por v koži. Po toniku uporabim primerno kremo šele po tem pride na vrsto ličenje. Pred spanjem obvezno odstranim ličila.

Jasna Devič, Senovo

Moj trik se nanaša na ključno kost . . odkrila sem ga sama, pri pripravi stylinga za nek natečaj zelo dolgo nazaj.

In sicer, če imate oblečen top in lase spete v čop, drage moje ne potrebujete nakita okoli vratu, ampak le z rdečilom (nežno roza pa tja do svetlo rdeče) s čopičem rahlo nanesite na ključno kost na obeh straneh . . Tako bo vizualno izstopila in vam dala manekenski videz. Poceni, lepo in super!

Ob novem letu poskusite z zlatim prahom . . a le na ključno kost ga nanestite, ne pa po vsem prednjem delu. Upoštevajte mejo okusa!

Prijetno preizkušanje vam želim!

Lp, Jasna

Sabina Slovenc, Domžale

Ko se mi mudi in se moram pred odhodom še malo močneje naličiti (zvečer za v službo, kjer nisem zelo naličena, vseeno pa malo bolj, kot podnevi =), je odlično, če imaš pri sebi samo črno barvico in maskaro.

Z barvico si namažeš samo zunanje kotičke oči (približno 0, 5- 1 cm zgoraj in spodaj) in potem črto razmažeš (samo v kotičkih do očesne gube).

Dobiš odlično senčenje, ki ga lahko podpreš tako, da še enkrat potegneš črti in seveda nikakor ne pozabiti na maskaro :)

To je to. Hitro in brez senčil.

Andreja Popović, Maribor

Za svež in naraven videz uporabljam tekoči puder znamke Logona. Res je, da je slabše prekriven, a me to , da mi ne prekrije podočnjakov 100% moti manj, kot puder, ki zabetonira obraz in skrije naraven odtenek kože.

Če je koža zelo suha, zmešam puder s kančkom revitalizacijske maske za obraz znamke Dr. Hauschka. Rdečilo za lica SUKI - Vermillion - v lončku, je nekaj najboljšega, kar sem uporabljala doslej, lica so zardelo obarvana, nanaša se s prsti.

Za oči uporabljam prav tako kremno senčilo SUKI v barvnem odtenku AMBER. Pogled senčilo odpre, oči so izjemno sijoče. Nanašam kar s prsti, po celotni veki, v zunanjem kotičku očesa do obrvi.

Obrvi zapolnim s črtkanjem s svinčnikom CK - odtenek BROWN.

Kadar se ne odločam za senčenje oči s senčilom, preprosto namažem zgornjo veko z balzamom za suho kožo znamke MELEM (dobi se v lekarnah).

Brezbarvni glos LIP MAXIMAZER - DIOR poudari ustnice, jih malenkost napne, sam občutek pa je kot po pepermintu. Daleč najbolj so me navdušile šminke znamke MAC, dovolj vlažne in v čudovitih niansah. Šminko omenjene znamke v klasični rdeči barvi nanašam vedno s prsti, nikoli ne obrobim ustnic, včasih dam na sredino spodnje ustnice kanček brezbarvnega glosa, ki daje videz polnejših ustnic.

Doroteja Borišek, Zagorje

Kako izbrati pravi puder?

Menim da na svetu ni ženske, ki ne bi imela niti ene napakice na obrazu, ki jo ne bi motila. Mene osebno moti že sam najmanjši mozoljček ko se pojavi na obrazu, zato je dobro če zna ženska prekriti takšne drobne napakice in se potem počuti bolj samozavestno. Zato je potrebno vedeti z kakšnim korektorjem prekriti napake in kakšen puder uporabiti za svojo kožo. Menim da je pravilna izbira pudra osnova nadaljnemu makeupu ki ga izvajamo.

Pogosto opazim ženske, ki hodijo okoli z »masko« na obrazu.

Napačen nanos pudra, napačna barva - ponavadi pretemna, preveč oranžna ali roza sta vzroka da se ženska pogrša namesto olepša.

Pomembno je da izberemo puder primeren našemu tipu kože.

Pravilen odtenek pudra izberemo tako, da ga malo nanesemo na rob čeljusti, saj je tam ponavadi koža enaka barvi kože vratu in ostalega telesa. Če ni, lahko za vsak slučaj preverimo še na vratu. Puder razmažemo in počakamo nekaj minut, da se barva »usede«. Pri testiranju različnih odtenkov zberemo tistega, ki je najbližji tenu naše kože, lahko pa kupimo tudi dva odtenka (ali več) in ju zmešamo, da dobimo popolnoma idealno barvo za svoj ten kože. Pred nakupom vedno preverimo ustreznost odtenka tudi na dnevni svetlobi, saj je umetna svetloba zelo zavajajoča in lahko se zgodi, da naslednji dan na dnevni svetlobi ugotovite, da je barva popolnoma zgrešena. Nikoli ne kupite zelo temnega pudra misleč da boste z njim dosegle videz zagorelosti.Napaka! vaš izgled bo kakor da vas je pošteno opeklo. Zagorel videz se lahko doseže z bronzerjem, ki ga nanesete s pomočjo čopiča na čelo, lica včasih lahko tudi na brado.

Meni osebno je najboljši puder La Prairie Skin Caviar. Pred uporabo ga vedno dobro pretresem. Za popolno prekrivanje ga nanašam z prsti. Včasih pa uporabim tudi gobico. Po želji. Skupaj v kompletu se dobi še korektor, ki ga uporabljam predvsem za prekrivanje nadležnih podočnjakov. Njegova uporaba je tako enostavna, da ustreza tudi neprofesionalnim uporabnicam, saj daje koži enakomeren, gladek in sijoč videz hkrati pa tudi zmanjša globino gub.

Laura Rožman, Videm pri Ptuju

Obožujem sijaj v očeh. In dosežem ga tako, da na notranje kotičke oči nanesem za kanček senčila v prahu z bleščicami v nežno roza barvi. Med tem ko gubo na veki osenčim s trenutno zelo modno vijolično barvo, ki čudovito pristaja mojim zelenim očem. Seveda ne gre brez maskare za konec.

Vsem se iskreno zahvaljujemo in upamo, da boste tudi ostale bralke našle kaj zase!

Najbolj brano