Nadaljevalni tečaj ličenja z Einat Dan

Einat Dan je umetnica ličenja, ki je pustila nepozaben pečat v svetu mode in lepote.

Lepota, 28. 9. 2012
Nadaljevalni tečaj ličenja z Einat Dan - Foto: Promocijsko gradivo

Einat DanIzraelka, ki je kot deklica želela postati profesionalna plesalka, je zaradi poškodbe noge pristala v svetu ličenja. »Vedela sem, da bom zagotovo delala nekaj, kar je povezano z umetnostjo. Razmišljala sem o oblikovanju, saj sem želela ustvarjati. Ko sem pri 21 letih odslužila dvoletni vojaški rok, ki je v Izraelu za ženske obvezen, sem se polna strasti sprehajala po ulicah Tel Aviva in ugotavljala, kaj bi počela v življenju. Med drugim sem šla mimo šole za ličenje, kjer sem v izložbi videla fotografije čudovitih primerov ličenja in poslikav teles ... Vedela sem, da je to tisto, kar želim početi, in takoj, brez omahovanja, sem se vpisala na prvi tečaj,« razlaga.

Vsak, ki vidi njeno delo, opazi, da je Einat izredno nadarjena umetnica ličenja, sama pa je prepričana, da le talent ni dovolj, da je za uspeh treba tudi garati. Prvi dve leti je delala tako rekoč brezplačno in si ustvarila navdušujočo predstavitveno mapo. Do fotografov, televizijskih hiš in revij si je upala pristopiti šele, ko jim je imela kaj pokazati.

»Želela sem delati pri velikih projektih, za odmevne revije, z najboljšimi fotografi,« razlaga, zato se je leta 1999 preselila v New York, kjer je sodelovala pri ustvarjanju filmov in si še dodatno širila znanje na različnih tečajih. Po 11. septembru se je za nekaj let vrnila v Izrael, saj je njeno mamo skrbelo za njeno varnost.

Leta 2006 se je preselila v Milano, kjer je dobila prvo večjo priložnost, da svetu pokaže, česa je sposobna. Čeprav tam ni imela niti prijateljev niti poznanstev, je imela srečo, stik je vzpostavila s pravimi fotografi in že po dveh mesecih dobila delo za italijansko blagovno znamko nakita Morelato.

Njeno kariero je najbolj zaznamovalo lepotno fotografiranje za naslovnico revije Reve, za katero je manekenki pol obraza porisala s črno barvo. Fotografija, ki jo je naredil znani fotograf Matteo Bertolio, je bila objavljena na kar šestih naslovnicah. Nepozaben pečat v svetu ličenja pa je pustila tudi s kampanjo, ki jo je izpeljala za Fendi.

Za kampanjo, ki se je iz Hongkonga hitro razširila po vsem svetu, je Einat telesa manekenk porisala z enakim vzorcem, kakršen je bil na torbicah in ozadju. Čeprav je bil projekt izredno naporen, ji je odprl veliko novih vrat. Že od nekdaj je bilo poslikavanje teles njena velika strast, zelo rada je namreč slikala na platno, ki pa ga je potem kmalu zamenjala koža. »Res je fascinantno približno sedem ur ustvarjati umetnino, ki jo potem preprosto spereš z vodo.«

Einat je znana po ekstremnem ličenju v svetu mode in lepote, njeno delo zaznamujejo močne barve in inovativne tehnike. Še zlasti obožuje kombinacijo nenaličenega obraza in močnih barv. Trenutno živi v Berlinu, kot inštruktorica pa tesno sodeluje z Make Up Artist Centrom, kjer najdete tudi njene izdelke.

Na podlagi nabranih izkušenj je oblikovala čopiče in paleto 180 odtenkov senčil za oči, ki so izredne kakovosti, primerna tako za profesionalce kot običajne uporabnice in dosegljivih cen. Ustvarila jih je v sodelovanju s kozmetičnim podjetjem z dolgo tradicijo, vsebujejo močne pigmente, so izredno obstojna in na voljo v svetleči se in mat različici. Razvila je tudi barve za poslikavo telesa na osnovi vode z visoko koncentracijo pigmentov, ki se jih lahko uporablja tako za poslikavo telesa kot ličenje.

Einat bo posebna gostja na tretjem Philips Fashion Weeku, ki bo 8., 9. in 10. oktobra v Kinu Šiška, kjer bo spregovorila o svojih izkušnjah iz svoje18-letne kariere. Le nekaj dni pozneje bo v okviru Make Up Artist Centra vodila večdnevni tečaj ličenja pod naslovom Extreme Fashion.

Besedilo Meta Kač

Najbolj brano