Manikire: Nevtralnost je novi blišč

Čas je, da se poslovite od bleščic in draguljev: nevtralne manikire so ponovno tu!

Lepota, 9. 10. 2015
Manikire: Nevtralnost je novi blišč - Foto: Imaxtree, Shutterstock, promo

Zaprite oči in se za trenutek z mislimi popeljite nazaj v leto 2012. Res so od takrat minila le tri leta, a v času, ko se trendi spreminjajo hitreje kot Cara Delevingne osveži svoj Instagram, se lahko tudi tako kratko časovno obdobje spremeni v desetletje.

Tega leta se je na primer zvezda K-popa, Psy, s svojim Gangnam Stylom v stilu zabaval z vsemi, od Madonne do Hugha Jackmana, Hedi Slimane je z osupljivo spremembo imena praznoval svoje novo mesto pri Saint Laurentu (izvorno YSL), ženskam po vsem svetu pa je preglavice povzročala Chanelova torbica v obliki obroča, s katero jim ni uspelo niti rahlo zamahniti, ne da bi si okrušile svoje masivno okrašene nohte. 3D-manikire vseh vrst, od kičastih do trendnih, so postale prevladujoči trend tega leta, izdelki, namenjeni urejanju nohtov, pa so zavladali kot del najhitreje rastočega trga na področ­ju lepote.

Situacija pa se je od takrat obrnila na glavo, saj smo bili lahko v zadnjem letu priča še kako dobrodošlemu uporniškemu dejanju, ko je v okviru sezone pomlad in poletje 2015 med modnimi oblikovalci prevladalo predvsem izogibanje okrasju ter dajanje prednosti nevtralnim odtenkom, nežno rožnatim barvam in celo popolnoma prozornim lakom. Strokovnjaki menijo, da je preprostost manikir odgovor na videz oblek, prisotnih na modnih brveh. Tako trenutno na modnem področju vladajo predvsem potiski in materiali, kot sta semiš in džins. Nevtralnost barve nohtov pa obleki vnaša svežino in novost, še zlasti če je ta uporabljena za oblikovanje retro videza.

nevtralna manikiraV trenutku, ko se naglo širi trend ličenja, ki ustvarja videz odsotnosti ličil, postaja očitno, da bo temu sledil tudi način urejanja nohtov, ki naj bodo videti, kot bi ne bili nalakirani.

Bodite pa pozorni, da vas videz nežnejših odtenkov ne zavede, češ da zaradi tega nega nohtov ni več tako pomembna. Prav nasprotno, strokovnjaki trdijo, da je ob uporabi bledih odtenkov lakov za nohte brezhibno stanje nohtov imperativ. Priporočajo, da skrb namenite tako negi nohtov kot manikiri, saj bo to vplivalo na celosten videz vaših nohtov.

Skrb za nohte med eno in drugo manikiro je ključna za popolno nevtralno barvo nohtov, saj zalomljenega ali kako drugače poškodovanega nohta ni mogoče prikriti. Tako sta priporočljiva pogost piling in vlaženje nohtov, izogibajte se striženju obnohtne kožice, pred nanosom laka pa se prepričajte, da zgladite konice nohtov, saj so pri nevtralnih odtenkih okruški in udrtine toliko bolj vidni. Da se izognete takšnim situacijam, je med drugim priporočljivo pogosto nanašanje olja za obnohtno kožico.

Oblika nohtov je odvisna od osebnega okusa, strokovnjaki pa se večinoma strinjajo, da je kvadranta oblika z zaobljenimi robovi idealna, če želite, da prozorni odtenki pridejo čim bolj do izraza. Dovolj časa pa namenite tudi ustreznemu nanosu tanjših plasti laka, saj lahko predebele plasti barve na površini nohta postanejo črtaste.

nevtralna manikiraPoleg nevtralnih tonov bo prav tako primeren eleganten rdeč lak, ki ostaja večno trenden. V iskanju idealnega karminastega odtenka se odločite za rdečo z modro osnovo, če je vaša polt toplejša oziroma olivna, z oranžno osnovo pa ga izberite, če je vaša polt svetlejša. Tistim s temnejšo poltjo bodo pristajali vsi odtenki.

Če vas klasični odtenki barv dolgočasijo, ne skrbite, saj vam ostajajo tudi bolj umetelni načini urejanja nohtov, razlika je le, da je njihov videz postal resnejši. Umetnost urejanja nohtov se je razvila in postala bolj sofisticirana, moderna in sveža. Prevladujejo geometrične oblike ter združevanje različnih od tenkov znotraj iste barvne družine, kot je kombinacija bež in zlate barve ali popestritev nevtralnih odtenkov z bolj drznimi koralnimi barvami.

V galeriji si oglejte najlepše nevtralne odtenke, ki bodo odlična izbira za jesen.

Najbolj brano