Lorella Flego razkriva, kaj je najbolj pomembno pri negi kože po 45. letu (+ video tutorial)

Še posebno bodite pozorni na ...

Lepota, 28. 5. 2020
Lorella Flego razkriva, kaj je najbolj pomembno pri negi kože po 45. letu (+ video tutorial) - Foto: DM

Priljubljena voditeljica Lorella Flego je že več kot dve desetletji prepoznaven televizijski obraz in ravno obraz je tisti, ki mu pri negi kože nameni največ pozornosti. Ličenje je del njenega vsakdanjika, zato poudarja, da koža s staranjem zahteva več nege, predvsem pa kakovostne izdelke.

Poglejte, kaj je Lorella povedala o negi kože po 45. letu.

Naša koža, še posebej na obrazu, se s staranjem ves čas spreminja. Kakšne spremembe na svoji koži ste opazili v zadnjih desetih letih?

Vsekakor je več izraznih gub in tudi manjših gub pri očeh. Spremenil se je tudi tonus, vendar moram reči, da imam kar srečo, se kar dobro in počasi staram, je pa res, da veliko vlagam v svoj videz, saj je to pravzaprav moje delo.

Ste temu prilagodili tudi nego kože? Kaj bi priporočali ženskam po 45. letu?

Na prvem mestu je pozorna nega kože. Vsaka ženska mora vedeti, kateri so produkti, ki so za kožo najbolj primerni. Največja napaka je, da smo ženske marsikdaj prehitre na področju čiščenja kože in gremo spat s sledmi make-upa. Koža mora biti 100% očiščena in šele potem lahko nanesem tonik ter kremo proti gubam. Ključnega pomena je tudi redna uporaba pilingov in mask za obraz. Osebno toplo priporočam serume, brez njih ne gre.

Kako izgleda vaša jutranja in večerna rutina nege kože?

Zjutraj in zvečer si privošč tonik, saj ta zelo dobro osveži kožo. Zjutraj prisegam bolj na serume zato, ker so lažji in idealni kot podlaga za puder in make-up. Zvečer sem za nekoliko bolj hranilno kremo ali celo masko, ki jo nikoli ne izperem. Ponoči se koža regenerira, zato si vedno privoščim kaj močnejšega. Vidim, da mi je koža hvaležna.

Prepoznavni ste po svojem, vedno urejenem, brezhibnem videzu. Najbrž tudi pri uporabi ličil namenite veliko pozornosti, kakšna je njihova sestava in kakovost?

Res je, sem zelo pozorna na sestavino in kakovost. Zavedam se, da ni vseeno kar damo na obraz, sploh v smislu make-upa, saj skozi pore ta prodre v kožo. Imam znamke, katerim sem zelo zvesta, ker me niso nikoli razočarale in skozi čas se je pokazalo, da so vedno nadgradile ponudbo in kakovost.

Na kaj ste najbolj pozorni pri nakupu ličil?

Za senčila je tako, da mi je všeč obstjnost in intenzivnost barv. Tudi šminke morajo biti pigmentirane. Všeč so mi lažji, mineralni pudri in pudri v prahu, ki ne mašijo por. Make-up nosim praktično vsak dan, zato se mi zdi zelo pomembno, da je kakovosten.

Kateri so vaši HIT produkti oziroma ličila, brez katerih si ne predstavljate vsakdanjika?

Maskara, šminka, rdečilo za usnice, moder svinčnik za oči.

Lahko bi rekli, da so vaš zaščitni znak poudarjene oči. Nam razkrijete, kako dosežete tak ‘look’?

Dosežem ga s kombinacijo turkizne in zlate. Svinčnik v modro turkizni barvi na notranji strani vek zelo dobro poudari mojo modro barvo oči. Na veki imam rada kombinacijo toplih barv, kot so rjava, bronz in zlata. Zelo dobro in z rjavim gelom poudarim obrvi, ki so sicer košate, a všeč mi je, da imajo lepo, urejeno linijo. Na notranjem delu očeh uporabimkanček srebrne barve, da dobro odpre pogled in poskrbi za svežino. In črne maskare ni nikoli dovolj.

Kaj pa je tisto, kar z ličili na svojem obrazu največkrat ‘prikrijete’?

Podočnjake. Vedno premalo spim, imam kar srečo, ker podočnjaki niso tako temni, ampak so...S pravim korektorjem naredim čudeže in prav smešno je, ko mi kakšna prijateljica reče "Oh, danes pa si super spočita" in jaz sem spala slabih pet ur...

V dm prodajalnah so v času Dnevov lepote, ki potekajo do 29. junija, pripravili ugodnosti in presenečenje ob nakupu ličil. Na svojo active beauty kartico boste ob nakupu vsaj dveh ličil prejeli kar 20- kratne točke na ličila. Ob nakupu ličil nad 25 EUR boste prejeli prav posebno darilo – pomlajevalni kristalni valjček za masažo obraza s poldragim kamnom roževcem za razvajanje kože. Z vsakodnevno masažo povečate prekrvavitev kože in tako zmanjšate zabuhlost obraza, videz gubic in temnih kolobarjev.

Fotografije: DM

Preberite še: To so edina sončna očala, ki jih potrebujete to poletje

Priporočamo tudi: Melania Trump je pravkar osupnila z najlepšim outfitom do sedaj

Najbolj brano