Ličenje in zrela koža

Katere izdelke izbrati, kako se naličiti in o trikih, ki polepšajo zrelo kožo, smo se pogovarjali z vizažistko Špelo Emo Veble.

Lepota, 19. 11. 2012
Ličenje in zrela koža - Foto: Imaxtree, arhiv Elle, promocijsko gradivo

spelaŠpela Ema Veble

Svojo profesionalno pot je začela v Los Angelesu, kjer je diplomirala na šoli za ličenje Joe Blaco in pridobila najširše znanje profesionalnega ličenja. Od takrat sodeluje pri različnih projektih, kot so reklame, videospoti, televizijske nadaljevanke in oddaje ter sodelovanja pri filmih in fotografiranjih za številne časopise in revije. Leta 2009 je postala tudi uradna maskerka profesionalne linije ličil Temptu Pro Slovenija.

 

Vlaga

Navlaženost je neizbežen korak na poti do mladostnejšega videza kože. Pravilna priprava pred nanašanjem ličil, naj gre za mlajšo ali starejšo kožo, je zato vlaženje. Krema naj bo vlažilna, za še boljši učinek pa čeznjo nanesite izdelek na silikonski osnovi, ki bo vaš obraz zaščitil pred ličili in obenem naredil lepo osnovo za njihov nanos.

Izbira pudra

Izbirajte rumenkaste odtenke pudra. Rumena naredi topel videz kože, kar posledično pomeni zdrav in mlajši videz. Za prekrivanje drobnih napak, kot so rdečica in podočnjaki, pa naj služi korektor v svinčniku na klik. Njegova formula nima voskaste osnove, ki lahko deluje pretežka, hkrati pa je lepo prekriven in se ne zažira v gubice.

Naravni odtenki

Ker se ustnice z leti žal tanjšajo, izbirajte med odtenki naravnih barv, ki bodo le nakazovali vašo obliko. Kar zadeva teksturo, se odločajte za obarvane tinte za ustnice, ki se ne razlivajo čez robove (kot se na primer kremne teksture), čeznjo pa nanesite vazelin za poln in navlažen videz.

Maskara

Tudi trepalnice z leti izgubljajo polnost. Večina žensk v zmoti nanaša maskaro za njihovo zgostitev trepalnic, kar jih le oteži in zravna; pravilna izbira je maskara za podaljševanje, ki je lažje konsistence. Pri nakupu bodite pozorni na krtačko, ki naj bo tanka, da lahko enakomerno prekrije vsako trepalnico posebej.

Oblikovanje obrvi

Za risanje obrvi uporabite svinčnik ali senčilo, ki je za odtenek svetlejše od vaše naravne barve, nanašajte pa ga pod kotom 45 stopinj. Poteze bodo tako mehkejše in videz obrvi naraven. Kar zadeva urejanje linije obrvi, ne delajte drastičnih posegov – gostejše bodo vaše obrvi, mladostnejši bo videz vašega obraza.

Manj je več

Ko nanašate ličila, upoštevajte pravilo manj je več. Uporabljajte tudi ličila kremnih in tekočih tekstur, ki delujejo lahkotnejše in pustijo koži, da diha. Pa veselo na delo!  

Najbolj brano