Lepotni trendi za pomlad in poletje 2014

Tokrat je slog ključnega pomena. Po čutnih, zapeljivih in udarno obarvanih ustnicah v prejšnji sezoni so umetniki ličenja pozornost preusmerili na oči, medtem ko polt ostaja naravna in sijoča. Spoznajte trende, brez katerih modne revije še zdaleč ne bi bile tako zanimive, kreativne in lepe.

Lepota, 24. 3. 2014
Lepotni trendi za pomlad in poletje 2014 - Foto: Imaxtree

Bleščeče

Za svetlobne učinke, ki so rezervirani za pozne ure, bodo skrbeli bleščice in kremna senčila s kovinskim odsevom. Najbolj nam je všeč različica v topli zlato rjavi barvi, ki svetlobo in pozitivno naravnanost videza ohrani, tudi če ji za partnerja izberemo ličenje oči v dimnem slogu.

Barvno

Prihajajo meseci, ki poudarjajo življenje barv. Njihova prisotnost na vekah je umetniško navdihnjena ter v pestri kombinaciji omogoča nenavadne in intenzivne barvne stvaritve, včasih pa glavno vlogo igra kar pigment sam. Modro, oranžno ali rožnato nanesite vse do obrvi, ki so lahko poudarjene ali pa se uklonijo moči barve senčila in postanejo skoraj nevidne.

Črtasto

S črtami ali črticami boste poudarili obliko oči ali obrvi. Zadnje v novi sezoni igrajo še zlasti pomembno vlogo, z zlatom so jih namreč okrasili pri Diorju, v črno pa oblekli pri Louisu Vuittonu. Mi zagovarjamo vmesno pot, kakršno so ubrali pri Stelli McCartney. Intenzivno poudarjenim obrvem v sivo rjavi barvi delajo družbo še dolge trepalnice, ki potrebujejo vsaj trikratni nanos maskare ter s črnim tušem ali barvico obrobljene in v stran podaljšane oči.

Urejeni in divji lasje

urejeni in divji lasje

Da boste s svojo pričesko to sezono v koraku s trendi, predlagamo kolobarjenje med različnimi stili. Z glavnikom in lasnicami potujte od čutnega in romantičnega sloga do divjih kodrov razpuščenega videza, vmes si omislite številne različice šinjonov in končajte pri sedemdesetih z nizko spetim čopom ali pričesko Jane Fonda, ki jo je proslavila v svoji Barbarelli.

Urbani turban

turban

Pospravite kape s ščitkom, namesto njih si okoli glave privežite najbolj vroč modni dodatek sezone – ruto. Všeč nam je retro slog, ki so ga ubrali pri znamkah Daks in Max Mara. Za strokovno poznavanje vseh vozlov pa priporočamo, da si naložite Hermèsovo aplikacijo Silk Knots – video, navodila in fotografije vas bodo naučili, kako v svet mode vpeljati ruto.

V čudežni deželi...

Ni vse, kar vidite na modni brvi, prava izbira za na ulico. Saj vemo, da se tja ne boste odpravili poslikani kot divje amazonke ali z obrvmi, ki se jim tako sploh ne more več reči ... Pa vendar: nikoli ne reci nikoli. Predstavljamo vam nekaj lepotnih videzov, ki so nam vzeli dih.

Zlate obrvi

zlate obrvi

Meniška pričeska

meniška pričeska

Bojevniške barve

chanel

Najbolj brano