Lepotni nasveti parižanke Caroline de Maigret

Francoska modna ikona o neuporabi balzama in obvezni manikiri.

Lepota, 21. 10. 2015
Lepotni nasveti parižanke Caroline de Maigret - Foto: profimedia, promocijsko gradivo

Ni bitja, ki bi bilo v svojem naravnem okolju bolj preučevano, kot je pariška ženska. Neukrotljiva, diskretna in tako prekleto elegantna, ostaja subjekt opazovanja in brezsramne prevzetosti desetletje za desetletjem.

In če bi njihova vrsta imela arhetip, bi bila to zagotovo Caroline de Maigret, potomka francoske kraljeve družine, model, glasbena producentka in muza tako Chanela kot Lancôma.

Je tako francoska, da je prejšnje leto kot soavtorica sodelovala pri pisanju knjige Kako biti Parižan, kjerkoli si, le zato, da bi nam vsem drugim dala priložnost, da poskušamo začutiti del njenega je ne sais quoi. Toda njena prva lekcija je, pravi, da ostanemo kul.

Zakaj so po vašem mnenju vsi navdušeni nad francoskimi ženskami?

Pariške ženske ne poskušamo biti videti popolne, kar okoli nas verjetno ustvarja skrivnostno avro. Ne želimo, da bi kdo vedel, da smo odšle za eno uro k frizerju ali v telovadnico, saj se to nikogar ne tiče. Bolj razburljivo je delovati preprosto in ljudem dati misliti o tem, kakšna je naša skrivnost.

Toda nekaj izdelkov že ne škodi. Kateri so vaši najljubši?

Maskara Grandiôse, Lancôme, je tista, ki jo imam vedno v torbici, saj resnično odpre oči, kar je zelo seksi. Čez dan uporabljam barvno maskaro, ponoči črno. Prav tako so mi všeč Lancômova kremna rdečila. Vedno jih imam s seboj, saj jih lahko nanesem na lica, oči in ustnice; so zelo preprosta za nanos in vedno delujejo sveže.

Tudi črtalo za oči je pri meni obvezno in seveda vlažilna krema – vedno na kožo nanesem veliko vlažilne kreme. Všeč so mi goste kreme, zato uporabljam kremo Rénergie, prav tako Lancôme. Ko potujem, jo uporab­ljam celo kot masko.

Na katere izdelke za nego kože prisegate?

Na kremo La Roche-Posay z zaščitnim faktorjem, saj vedno zaščitim kožo pred soncem, in Biodermino micelarno vodo.

Znano je, da ne uporabljate balzama za lase ...

Tako je, lase si umivam vsak dan, a nikoli ne uporabljam balzama. Lase naredi preveč gladke, meni pa so všeč bolj grobi in razmršeni. Vsak konec tedna pa nanje nanesem obnavljalno masko Fleurs de Jasmin znamke Leonor Greyl.

Imate še kakšno lepotno pravilo?

Vedno imam urejene nohte – to je moja osnova. Preprosto in nonšalantno si lahko videti le, če imaš urejene osnovne stvari. Mislim, da je eleganca prav to, da vedno poskrbiš, da so tvoji lasje čisti in imaš urejene nohte – tako na rokah kot nogah.

Na prste na nogah nerada nanašam barvne odtenke, zato uporabljam brezbarven lak; nohti na rokah pa so moja ekscentričnost – poleti se rada igram z odtenki, kot sta oranž­na in svetlo rožnata, pozimi pa z modro in temno vijoličasto.

Kako je delati z Lancômom?

Če si Francozinja, zrasteš z Lancômom, to je del kulture. Bil je na maminih policah in na policah moje babice, tako da ima sodelovanje s to znamko zame čustven pomen. Iz najstniških let se spomnim oglasa za Lancômov Trésor z Isabello Rossellini, ki se je smejala in jokala. Delovala je kot resnična ženska, kar sem pri tej znamki vedno občudovala. To se vidi tudi po tem, s kom sodelujejo – s Kate Winslet in Julio Roberts, ki sta pravi ženski.

Prevedla in priredila: Lučka Bajs

Najbolj brano