Spoznajte 6 največjih lepotnih trendov te sezone, skupaj s triki za ličenje!

Zaupal nam jih je vrhunski francoski vizažist Claverie Benoit, ki že vrsto let živi in ustvarja v Parizu. Njegovim čopičem se redno prepuščajo svetovno znana imena, obenem pa sodeluje na modnih revijah največjih modnih znamk, kot so Givenchy, Dior, Balmain in še bi lahko naštevali.

Lepota, 14. 12. 2022
Spoznajte 6 največjih lepotnih trendov te sezone, skupaj s triki za ličenje! - Foto: Damien Etcheverry
1. Temne ustnice

Svoje ustnice odenite v dramatični temni odtenek, ki se popolno prilega jesensko-zimski sezoni.

Nasvet vizažista: "Če se odločite za temni odtenek na ustnicah, preskočite uporabo temnih odtenkov na očeh. Raje izberite zlato ali srebrno barvo, da ohranite čim bolj naraven videz."

2. Grafična črta

S črtalom za oči so možnosti za ustvarjalnost neskončne. Lahko se odločite za mehko mačje oko ali močan grafičen videz.

Nasvet vizažista: "Začnite pri zunanjih kotičkih očesa in narišite črto, ki gre navznoter. Pri tem se skušajte čim bolj približati liniji trepalnic. Črto narišite počasi in enakomerno. S črtalom nato zapolnite morebitne vrzeli med trepalnicami, da ustvarite iluzijo polnejših trepalnic. Če naredite kakšno napako, jo očistite oz. popravite s palčko za ušesa in z odstranjevalcem ličil."

3. Maskara na maskaro

Z nanosom 2 do 3 plasti maskare boste dosegli glamurozen videz.

Nasvet vizažista: "Pred nanosom maskare uporabite vazelin kot podlago za trepalnice, kar bo vidno povečalo volumen trepalnic za čudovit učinek in ženstven videz."

4. Klasične rdeče ustnice

Večna klasika in nuja v vaši rutini ličenja, ki zagotavlja brezčasni videz vedno in povsod.

Nasvet vizažista: "Če se odločite za rdeče ustnice, ne potrebujete močnega ličenja na svojih očeh. Dajte prednost nevtralnim barvam, kot sta bež ali krem. Lahko se odločite le za kanček sijaja na veki, da dosežete svež videz. Za večerne priložnosti pa lahko uporabite na očeh najtemnejše odtenke, da dobite bolj prefinjen videz."

5. Sijoče 'nude' ustnice

Ne potrebujete močnega ličenja, da bi najbolj zasijali. Včasih je manj več. Sijoč naraven videz je enostaven, prav tako pa z njim ne morete nikoli zgrešiti.

Nasvet vizažista: "Poudarite svojo naravno lepoto tako, da najprej poskrbite za dobro nege kože in nato uporabite korektor. Nanesite nekaj kapljic podlage na obraz, da dobite poenoteno polt. Nato lahko dodate še kanček sijaja na določena področja obraza, da dobite zdrav in sijoč rezultat (ličnice, nos, kotički oči). To je vse, kar potrebujete. Tako preprosto je!"

6. Rožnato razpoloženje

Ličenje je igra, saj se lahko z barvami igrate prav vsak dan. Uporabite roza senčilo in roza rdečilo za ustnice. Izdelek 2 v 1 je še preprostejša pot, če želite doseči tovrstni videz.

Nasvet vizažista: "Nanesite podlago na veko kot osnovo, nato pa uporabite roza senčilo in s prsti razmažite barvo vse do ličnih kosti. Uporabite roza senčilo kot rdečilo za zdrav in svež videz. Čisti lepotni zadetek."

In kateri je najljubši lepotni izdelek vseh časov našega sogovornika?

"Zame je najboljši izdelek Teint Idôle Ultra Wear 145 znamke Lancôme. Uporabite ga lahko kot senčilo, rdečilo, šminko in ga nanesete le s prsti. Ne potrebujete ščetk. Je prava nuja v rutini ličenja.”

Za še več lepotnega navdiha lahko Benoitu sledite na njegovem Instagram profilu

Fotografije: Damien Etcheverry @damienetcheverryphotographe 

Ličenje in pričeska: Benoit Claverie @claveriebenoit 

Model: Salomé Luciani @salome.luciani  

Najbolj brano