Kitke in zvitke tudi za odrasle: nežne, romantične in ženstvene

Najljubša pričeska šolark se je odločila, da odraste.

Lepota, 29. 7. 2014
Kitke in zvitke tudi za odrasle: nežne, romantične in ženstvene - Foto: imaxtree, Ilustracije: mojca kranjc

Določeni trendi so večni zato, ker so videti res dobro, vedno. Nežne, romantične in ženstvene kite so eden izmed njih – na modne brvi se vračajo tako pogosto kot Madonna na glasbeno sceno. Tokrat pustite urejene kite na vsaki strani glave malce na hladnem, saj nove smernice proslavljajo tiste, ki so malce bolj skuštrane, 'volnene' narave. Poleg tega so zadnje veliko bolj seksi kot tiste, ki se jih spomnite iz knjige Heidi ali s sprejema v pionirje. Dober zgled novemu trendu so kite, 'kosmatene' v velikansko gmoto pri Giles, ali skuštranke po vzoru Alberte Ferretti. Kreativni vodja za Redken, Guido Palau, ki jih je oblikoval, je povedal: »Stil spominja na kmečko pričesko, ki so jo v renesansi nosila delovna dekleta.«

Kite, ki se poslavljajo od svoje dekliške urejenosti, pa zahtevajo malce več dela in priprav, kot bi si mislili. Potrebujete izdelke, ki bodo z volumnom napolnili las ob korenu ter poskrbeli za polne in čvrste konice, izdelke za teksturo las, najbolje takšno, ki stremi k srfarski pričeski, in utrjevalce, ki bodo skrbeli, da razpuščeni lasje ne uidejo iz kite, še preden se obrnete.

Za mat učinek morate lase dobro posušiti, šele nato nanesti izdelke za oblikovanje. Uporabite lahko tudi suhe pudre oziroma šampone za suho umivanje las. Pika na i je masaža lasišča, potem ko kite spletete in učvrstite z lasnicami, dobra za dušo, dobra za videz.

Kitke korak za korakom

frizura

Posušite lase s sušilnikom, ki je tokrat usmerjen nasprotno kot običajno. Sušite jih v smeri lasnih korenov in jih medtem masirajte s prsti.

frizura

Na lasišče natresite nekaj pudra za lase oziroma suhega šampona in ga razporedite po laseh s konicami prstov.

frizura

Lase razdelite na tri dele in začnite plesti kito. Ko jo zvežete z elastiko, jo razrahljajte in nato učvrstite s sprejem za lase.

frizura

Uporabite suhi šampon, da ustvarite še več volumna tik ob glavi. Načrtovano razrahljajte vpete lase in jih za konec še enkrat učvrstite z lakom za lase.

Prevedla: Petra Windschnurer

Najbolj brano