ELLE motivacijski ponedeljek: Karin Velikonja o tem, kako ji je obrazna joga spremenila življenje

Obrazna joga je most med fizično vadbo in meditativnim stanjem.

Lepota, 30. 3. 2020
ELLE motivacijski ponedeljek: Karin Velikonja o tem, kako ji je obrazna joga spremenila življenje - Foto: Osebni arhiv

Karin Velikonja se je s svojo izjemno podjetniško žilico uspešno uveljavila v Sloveniji in svetu kot vaditeljica joge obraza. Metoda vadbe obraznih mišic, ki ob pravilni in konsistentni izvedbi privede to široke palete izjemnih rezultatov na obrazu in počutju. Širši javnosti jo predstavlja preko spletnih programov Glowinface, s katerimi želi obrazno jogo umestiti v jutranjo rutino vsake ženske.

 
Kaj vas je vodilo to vaše poslovne ideje - je bil to trend ali osebna izkušnja?

Vadba, ki jo sedaj izvajam, je pred leti rešila moje težave s pomanjkanjem energije, moji mami pa spremenila obrazno formo in zmanjšala gubice. Opazovanje rezultatov iz prve roke me je navdihnilo, da sem se začela izobraževati, raziskovati in razvijati osebno in podjetniško. Nad jogo obraza sem se hitro popolnoma navdušila in jo kot hobi začela izvajati v sklopu fizičnih delavnic. Želela sem iti globlje in se začela pogosto izobraževati v tujini in samostojno. Glowinface je rezultat moje jasne vizije in zaupanja v tehnike obrazne joge.

 
Kako bi obrazno jogo predstavili popolnemu začetniku?

Obrazno jogo rada predstavim kot most med fizično vadbo in sprostitvijo ali meditacijo. Cilj je postopno dosežena aktivacija vseh obraznih mišic in dolgotrajni rezultati, opazni na obrazu, počutju in našem vsakodnevnem delovanju. Je povsem naravna metoda, ki zmanjšuje gubice in podbradek, izboljša obrazno formo in zabuhlost, prav tako pa deluje antistresno in pomaga pri izboljšanju našega počutja. Pogosto jo predstavim tudi kot idealno rešitev za tiste, ki želijo meditirati, a jih to nervira, namesto sprošča. Na poti do želenih rezultatov je najpomembneje, da izbrane vaje izvajamo s pravilno naučeno tehniko vsak dan po 10 minut pred ogledalom. Ključ do uspeha je konsistenca in sledenje strokovno zasnovanemu programu.


Eden največjih mitov obrazne joge trdi, da gre za čudežno metodo. Se s tem strinjate?

Če se vadbe lotimo pravilno, so rezultati fascinantni, vseeno pa je pomembno, da ostanemo realni pri pričakovanjih. Obrazna joga ne prinaša kratkotrajnih in drastičnih rezultatov kot polnila, ampak dolgoročne rezultate, kjer so mišice obraza okrepljene, namesto oslabljene. Pri doseganju vidnih sprememb je ključna vztrajnost - z občasnim izvajanjem vaj čudeža ne moremo doseči - v kombinaciji z dobro razlago, kar ponujam v svojih Glowinface  online programih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GLOW IN FACE (@glowinface.face.yoga) on

Se lahko začetnik joge obraza nauči tudi sam, brez strokovne pomoči?

V želji po hitrih rezultatih se lahko zgodi, da kdo poseže po brezplačnih videih na spletu in se začne učiti vaj, ki zanj niso primerne, ali pa jih ne dela pravilno. Tako kot pri športu, je potrebno tudi pri obrazni jogi začeti na samem začetku - aktivacijo tesno povezanih obraznih mišic začnemo pri največjih mišičnih skupinah in nadaljujemo z manjšimi, globljimi plasti obraza. Prav zato je ključno, da sledimo programu, ki ga je izdelal nekdo, ki razume delovanje obraza in lahko vse tehnike tudi strokovno utemelji - z napačno izbiro in izvedbo vaj lahko namreč dosežemo neželene rezultate, povečamo obrazne gubice in kožo naredimo manj sijočo.


Kje vidite obrazno jogo v prihodnosti? Je še prostora za razvoj in
nadgradnjo?

Možnosti za razvoj je ogromno, saj obrazna joga in njeni učinki še niso množično prepoznani in uporabljeni med ljudmi. Metodi se odpira medicinska stroka in možnosti uporabe v rehabilitaciji, kamor tudi jaz stremim v prihodnosti. Trenutno razvijam nov program v sodelovanju z zobozdravnikom, strokovnjakom za bruksizem, s ciljem, da bodo ljudje s pomočjo določenih vaj obrazne joge odpravili bolečine v čeljustnem sklepu, glavobole in napetosti. Poleg nadgradnje svoje ponudbe želim to vadbo predstaviti čim širši množici, jo umestiti v jutranjo rutino vsake ženske in doseči enako popularnost joge obraza in joge telesa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GLOW IN FACE (@glowinface.face.yoga) on

 
Bi iz osebnih izkušenj lahko rekli, da je slovenski trg odprt za novosti?

Slovenski trg se mi zdi zelo zanimiv. V primerjavi z zelo odprtim ameriškim trgom, v Sloveniji potrebujemo več časa, da neko novost poskusimo, ampak smo potem zelo vztrajni. Prav zaradi tega imam v Sloveniji tako dobre rezultate. Zanimivo je, da sem pri nas uspela šele po tem, ko sem dobila priznanja iz tujine. Pri nas sem isto metodo namreč izvajala še preden sem delala v drugih državah po svetu. 

Kaj bi svetovali podjetnicam, ki želijo uvesti nekaj novega na
slovenski trg pa si tega morda ne upajo?

Pri meni je bila ključna moja jasna vizija, kateri sem dodala trdo delo in vztrajnost. Na tak način mi je uspelo prebroditi začetno posmehovanje in mnoge dileme na moji poslovni poti do danes. Verjamem, da so izurjen um, osebnostna rast in jasen končni cilj odličen povod za začetek nečesa novega. Poleg tega pa rada poudarim tudi pravilen pristop in predstavitev storitve ali izdelka, kar je ključno da ljudi začne neka stvar zanimati, jo postopoma sprejmejo in točno vedno, zakaj vaši ponudbi verjamejo in sledijo. Tudi Glowinface ima svoje velike prednosti, ki jih različni v zadnjem času želijo kopirati, kar me pa ne skrbi. Mojega širokega znanja mi ne more vzeti nihče, razlaga in razum pa sta ključna, da obrazna joga prinese želene rezultate.

Glowinface lahko spremljate na spletni strani in Instagramu.

Karin se nam bo danes ob 18.00 v živo pridružila na Instagramu, kjer bo podrobneje predstavila obrazno jogo. Pridružite se na profilu @elleslovenija.

Pripravila: Ina Podkoritnik

Fotografije: Instagram @karinvelikonja

Preberite še: Poglejte si 8 načinov, kako bomo to pomlad nosili džins jakno

Priporočamo tudi: Šoping sobota: 5 pižam, ki jih boste nosili ponoči in podnevi

Najbolj brano