Kako poudariti svojo ženstvenost?

V hitrem tempu življenja in številnih vsakodnevnih opravilih, s katerimi so zasute ženske po vsem svetu, je težko vzdrževati pravo ravnovesje med lastnimi potrebami in pričakovanji ostalih. Zahtevno je igrati vse družbene vloge in hkrati izžarevati popolno ženstvenost. Vendar se da.

Lepota, 28. 2. 2017

Vse v življenju je namreč potrebno prilagoditi svojemu dobremu počutju in v prvi vrsti pomisliti nase.

Ob prihajajočem dnevu žena smo vam pripravili nekaj nasvetov, kako poudarjati ženstvenost in izžarevati samozavest ter privlačnost vsak dan v letu, čeprav se vam to včasih zdi popolnoma nemogoče.

1. Imejte se radi

Najpomembneje je, da se počutite samozavestno v svojem telesu. To je namreč vaš glavni atribut, ki vas dela žensko. Obline, ki so pri ženskah bolj izrazite kakor pri moških, so le rezultat naravno višjega deleža maščobe pri ženskah, zato naj vas té opominjajo na ženstvenost, ki vam je dana.

2. Ohranjajte vitalnost

Zdravo telo je ključen element dobrega počutja. Namenite dovolj časa spancu ter dnevno vsaj nekaj minut športu ali preprostim vajam za učvrstitev telesa. Odličen je tudi ples. Z njim lahko hkrati izražate svojo ženstvenost in izoblikujete postavo, zraven tega pa se lahko še odlično zabavate.

3. Bodite igrivi

Ne oklepajte se predpostavke, da mora ženska biti popolna, zbrana in odgovorna ves čas. Prepustite se svoji igrivosti in je ne zatirajte, pa naj bo še tako neprimeren trenutek v očeh drugih. Bodite to kar ste, saj je to lahko največ, kar lahko podarite sebi in ljudem, ki vas imajo radi.

4. Negujte svoje telo

Vzemite si čas za nego in razvajanje telesa. Namenite temu ravno dovolj časa, da boste po koncu izgledali, se počutili in dišali čudovito. V kolikor imate radi svoje telo, bošste zanj uporabila le najboljše izdelke, ki ne vsebujejo oporečnih sestavin in so primerni za tvoj tip kože (npr. CD dezodoranti in geli za tuširanje vam lahko prinesejo želen učinek svežine, nežnega vonja in popolnega počutja za ves dan).

5. Ne uporabljajte preveč ličil

Bodite naravni in čudovitai takšni kot ste. Preveč ličil bo prekrilo vašo naravno lepoto in onemogočilo vaši koži da diha, zato bodite zmerni z uporabo ličil in se držite pravila, manj je več.

6. Izberite svoje razpoloženje

Lepota je v veliki meri le energija, ki jo oddajate, zato sta toplina in pozitivnost lahko še posebej privlačni. Veliko moških bi se zagotovo strinjalo, da je le srečna ženska nadvse privlačna, zato naj se vaši dnevi začnejo in končajo le z nasmeškom.

Preberite še: ELLE izbor: 10 različnih ur in 10 top modnih kombinacij ta hip

Priporočamo tudi: Znaki, da imate v svoji okolici prijetne ljudi

Najbolj brano