Kako osvežiti predal s spodnjim perilom?

Dobro je, da na vsake štiri do šest mesecev prečešete predal s spodnjim perilom in odstranite vse nepriljubljene kose.

Lepota, 9. 4. 2017

Perilo

Če vaš predal poka po šivih, vi pa imate občutek, da nimate ničesar obleči, naredite preprosto analizo.

Preglejte, ali so elastični trakovi še v redu in ali je vaš modrček še dobro zategnjen oziroma ne preveč ohlapen, ter da košarice dobro objemajo prsi. Če ni tako, je čas, da se od teh kosov poslovite. Skušnjavo, da bi obdržali svojega udobnega favorita, preženite z mislijo, da vas ne podpira (to še kako velja za športne modrčke)! Upoštevajte pravilo: Trije modrčki za vsak dan so dobra številka – eden za nošenje, eden za v pranje, eden za v omaro. Hlačke iz občutljivih tkanin perite na roko v hladni vodi z blagim detergentom, tako bodo obdržale obliko in ostale dlje v uporabi. Perilo posušite naravno, ne v sušilniku, saj lahko toplota razgradi tkanine.

Obliko in celovitost košaric modrčka vzdržujte tako, da vanje položite par v kroglo zvitih nogavic, potem modrce shranite v predal drugega za drugim. Če imate oblačila, ki jih ne nosite, ker nimate pravega modrca, je očitno čas, da si omislite nove modele. Na vest vam polagamo, da ne nosite modelov, ki vas režejo v kožo, ali takšnih, ki jih je treba nenehno popravljati, da ne bi kukali izpod oblačil.

Tako kot pri preostali garderobi tudi pri spodnjem perilu trendi pridejo in grejo. Trendne barve so čudovite, vendar le, če se ujemajo s paleto v vaši garderobi. Ideja, da preizkusite novo barvo, je dobra – na vas je lahko videti drugačna kot na obešalniku. Če ob njen delujete bledo oziroma vam ni 100-odstotno všeč, raziskujte dalje.

Pripravila Nina Pretnar

Preberite še: Kako ugotoviti, ali je nekdo "pravi" za vas

Priporočamo tudi: Admir Kapić: Mladi talent, ki hodi po stopinjah velikih francoskih oblikovalcev

Najbolj brano