Kako kožo pripraviti na jesen?

Poleti smo nekoliko bolj pozorni na nego naše kože kot v jeseni ali pozimi. Večina nas redno uporablja vlažilne losjone in kreme z UV zaščito. Na pravilno nego pa nikar ne smemo pozabiti tudi v jesenskih mesecih. Preverite, kako v šestih korakih koži zagotoviti ustrezno oskrbo in jo pripraviti na prihajajoče nizke temperature.

Lepota, 30. 8. 2016
Kako kožo pripraviti na jesen? - Foto: Profimedia

Sonce, morska voda in veter kožo izsušijo, povzročajo gubice in kožne madeže. Upoštevajte naslednje priročne skrivnosti, da bo vaša koža zdrava in sijoča tudi v prihajajoči jeseni.

1. Zamenjajte kremo

Ste razmišljali, da bi vlažilno kremo, ki ste jo uporabljali čez poletje, zamenjali z gostejšo, "hranilnejšo" kremo s ceramidi? Z njo boste namreč obnovili svoj naravni pH in vlažilno raven povrhnjice.

2. Obisk pri kozmetičarki

Priporočamo, da na prehodu letnih časov svojo kožo prepustite negi strokovnjakov. Privoščite si profesionalno nego za odstranjevanje odmrlih delcev in navlažite svojo kožo s tretmajem iz hranljivih snovi za poživitev celotnega telesa.

3. Pripravite svoj lasten lepotni center kar doma

Izkoristite daljše večere. Pripravite si pomirjajoč ambient, ki ga popestrite z dišečimi svečkami. Temeljito očistite obraz, ga navlažite, nanesite hranilno masko. Nega kože v udobju vašega doma bo ne samo zagotovila potrebno zaščito vaše kože, ampak vas tudi navdala z dobrim počutjem.

4. Vroče kopeli niso vedno idealna izbira

Vroča, sproščujoča kopel je idealna za sprostitev in preživljanje prostega časa, a kljub temu ni vedno najboljši in najbolj zdrav način za nego kože. V kad raje natočite nekoliko hladnejšo vodo in ji dodajte eterična olja. Tako boste ohranili vašo povrhnjico nedotaknjeno.

5. Uporabiljajte primerne gele za tuširanje

Tuširanje je osnovni del naše vsakodnevne lepotne rutine. Za popolno svežino uporabite naravne gele za tuširanje. Izbirajte izdelke, ki ne vsebujejo oporečnih sestavin, kot so silikoni, barvila ali mineralna olja. Priporočamo izvlečke lokvanja, ki oživijo naravne lastnosti vaše kože, ji zagotavljajo nežno nego in svilen občutek.

6. Hidracija

Nenazadnje pa ne pozabite tudi na dobro hidracijo. Voda pomaga pri uspešni obnovi celic. Ne le da dobra hidracija vpliva na zdravje vaše kože, ima tudi zasluge pri njenem sijočem videzu.

Pripravljeno in prirejeno po priporočilih svetovalcev cd-koerperpflege.de.

Preberite še: 6 tehtnih razlogov, zakaj bi morali piti več vode

Najbolj brano