Kaj izdaja vaša leta?

18. 5. 2014
Kaj izdaja vaša leta? (foto: Imaxtree)
Imaxtree

Tako obsedeni smo z gubami na obrazu, da pogosto prepozno opazimo preostale 'alarme' staranja.

Noge

Kot da ne bi bilo dovolj, da moramo večno biti bitko s celulitom na stegnih, z leti se začnejo po kolenih, mečih in stegnih izrisovati reliefi popokanih kapilar in še veliko bolj opaznih modrih ven. Če še nimate takšnih težav, jih preložite z nekaj več nege vse leto, ne le poleti. Vsem drugim preostane, da obiščete strokovno pomoč dermatologa ali plastičnega kirurga in se dogovorite za postopek skleroterapije, ki učinkovito rešuje težave razcvetenih žil (ne samo) po nogah.

Dekolte

Vsakič, prav vsakič, ko negujete obraz, ga čistite z losjonom in mlekom, nanašate serum proti staranju in kremo z visokim zaščitnim faktorjem, enak tretma privoščite tudi svojemu dragocenemu dekolteju. Privarčevali boste na dolgi rok. Nič manj pomembno ni dejstvo, da parfumov ne nanašate na občutljivo kožo dekolteja, saj ta vsebuje alkohol, ki dodatno pospeši staranje tega vidnega dela telesa.

V nasprotnem primeru bi bil lahko dekolte, ko vstopite v 40. leta, videti nekaj generacij starejši kot obraz, tako da se boste skorajda morali posloviti od majic z globljim izrezom, s katerimi zdaj še 'uokvirjate' svoje dragulje (seveda s tem mislimo tudi na nakit). Z redno nego dekolteja boste privarčevali tudi pri garderobi, saj vam ne bo treba drastično spreminjati stila oblačenja. Za vse, ki ste že zabredli, pa priporočamo zelo učinkovite laserske postopke pomlajevanja tega predela.

Obrvi

Saj veste, da so goste in bujne obrvi eden od prevladujočih lepotnih trendov, kajne? Pa ne le to, poudarjene obrvi so tudi eden izmed najbolj poželjivih znakov mladostnega videza. In kaj počnemo mi? Neusmiljeno jih pulimo in obrvi z leti vse slabše rastejo. K sreči se je na trgu pojavilo več specializiranih izdelkov za njihovo okrepitev, kozmetični saloni pa ponujajo nove tehnike poslikave obrvi: naročite se lahko na tetoviranje s trajno barvo ali na izvrstno japonsko tehniko decentne in odmerjene poslikave, ki traja celo dve leti.

Nos

Ste vedeli, da nos doseže svojo dokončno velikost med adolescenco? Pa ste vedeli, da 'podporni stebri' na vrhu nosu z leti slabijo? Ker se njegov vrh spušča, je nos videti vse daljši. Povsem brezplačno lahko to težavo rešite s senčenjem. Na obe strani nosu ob njegovem robu nanesite odtenek temnejši puder, po njegovi sredini pa zmešajte svetlejši odtenek. Ustvarili boste optično ožji nos. Če vam to ne uspe, pa so tu še pomlajevalne tehnike. Minimalna količina hialuronske kisline, injicirane v vrh nosu, vas bo navdušila.

Brada

Komaj ste se malo pomirili z dejstvom, da imate okoli oči gubice, že sledi nov šok: vse bolj reven volumen spodnjega dela obraza in kotički ustnic, ki neusmiljeno lezejo navzdol. V svojo kozmetično rutino čim prej uvedite pomlajevalne kreme za zrelo kožo na osnovi peptidov in retinola, ki bosta spodbudila proizvodnjo 'stebrov' kože, kolagena in elastina, zelo učinkovite pa so tudi vaje proti staranju za obrazno mišičje. Dobro je vedeti še, da že zelo majhna količina hialuronske kisline v obliki polnil dela čudeže pri odpravljanju te težave.

Čelo

Ameriški zdravnik, ki se je proslavil z neinvazivnimi postopki pomlajevanja hollywoodskih zvezd, je razvil novo tehniko pomlajevanja in 'zategovanja' zgornjega dela obraza brez uporabe skalpela. Pravi, da z vbrizgavanjem hialuronske kisline v rob lasišča čelu vrača naravno napetost. Tako se ravno prav dvignejo tudi obrvi, ki pripomorejo k pomlajenemu videzu celotnega obraza.

Prevedla in priredila: Petra Windschnurer