TEST: Kreme z vlažilnim učinkom

Tokratni test so prestajale vlažilne kreme za obraz. Preizkusili smo:

TEST: Kreme z vlažilnim učinkom

1. Ana: Clinique Superdefense Triple Action

 • Kaj obljublja: Nevtralizira toksične učinke UVA/UVB žarkov. Pomaga obnoviti naravni obrambni mehanizem kože. Preprečuje dostop prostim radikalom in odstranjuje posledice njihovega delovanja. Superdefense do 12 ur ohranja optimalno raven vlage v koži, hkrati pa zagotavlja mladosten videz kože. Vsebuje Sodium hyaluronate - naravni vlažilec, prisoten v koži, ki lahko zadrži količino vlage, približno stokrat večjo od svoje teže.
 • Kaj Ana ugotavlja: krema je lepo mazljiva, prijetnega vonja, tudi občutek na koži je prijeten, vendar je za vroče poletne dni zame malce pretežka. Ponavadi uporabljam poleti hitro vpijajoce - mat kreme.

2. Ajda: Collistar Hydro-crema gel

 • Kaj krema obljublja: gel vsebuje inovativne vodne liposome, zato kožo vlaži v globino ter zagotavlja kožnemu tkivu pravo rezervo svežine in vitalnosti. Usmerjeno delovanje aktivih snovi pospešuje vlažilno delovanje in zagotavlja ustrezno podporo s snovmi, katere epidermij potrebuje za čvrst, prožen in žameten videz. Zahvaljujoč se prisotnosti nevidnih multi odsevajočih delcev, harmonično porazdeli svetlobo, videz obraza pa postane izjemno svilnat.
 • Kaj Ajda ugotavlja: nanašanje na kožo je prijetno, krema se lepo razmaže. Ugoden občutek po nanosu ostane ves dan, koža se tudi po nekaj urah ne sveti in ne zmasti, prav tako kože ne zateguje. Vonj mi je zelo všeč.

3. Aleksandra: Clarins HydraQuench Intensive Serum za dehidrirano kožo in HydraQuench krema

 • Kaj nega obljublja: dvofazni serum zadovolji še tako izsušeno kožo ne glede na vremenske razmere. Katafrejev izvleček preprečuje izsuševanje, hialuronska kislina pa zagotavlja zadostno vlago pod površino kože. Izvlečki Alfaalfa naredijo kožo bolj gladko in polno. Krema ustvari dodaten zaščitni film, ki preprečuje izgubo vlage, pospeši preobrazbo keratinocidov v nove celice, obnovi zaloge vlage, ključne za elastičnost in čvrstost kože.
 • Kaj Aleksandra ugotavlja: uporabljala sem oba izdelka, saj imam zelo suho kožo. Serum je odlična osnova in koži nudi dovolj vlage in jo nahrani, krema pa je za občutek premalo hranljiva, kljub zadostni vlagi. Tekstura je fina, lahka, krema nima izrazitega vonja, kar mi je v bistvu všeč.

4. Barbara: Biotherm Aquasource Non Stop, intenzivno vlažilni oligo-termalni gel

 • Kaj obljublja: vlažilna kopel, obogatena z poživljajočimi sledmi mineralov in koncentratom termalne vode bo kožo vlažila dvakrat dlje kot običajno. Po nanosu bo koža opazno prepojena z vlago. Tako navlažena bo žarela od vitalnosti čez cel dan. Ob vsakodnevnem nanosu se bodo gube povzročene zaradi dehidiranosti kože iz dneva v dan zmanjševale.
 • Kaj Barbara opaža: lahek in izjemno vlažilen gel kožo dobesedno odžeja in osveži. Krema lahke in nežne vodene teksture se na koži lepo razmaže. Koža je na dotik kot svila, napeta in sijoča.

5. Luana: Juvedical obnovitvena nega s Skin Nova tehnologijo

 • Kaj krema obljublja: krema priskrbi koži optimalne pogoje za samoprenovo. Kožnim celicam omogoča “izboljšan življenjski prostor”, v katerem laže delujejo. Celo koža, ki nima vidnih nepravilnosti je pozitivno presenečena nad dnevno obnovo in rezultati JUVEDICAL linije.
 • Kaj Luana opaža: S kožo nimam večjih težav, zato uporabljam različne kreme. Ta izdelek pa moram pohvaliti, saj se koža po njegovi uporabi res odlično počuti, sije in je mehka na otip.

6. Dunja: Chanel Hydramax + Active

 • Kaj obljublja: Hydramax + Active vlažilna nega predstavlja novo obliko vlaženja – fizioaktivno vlaženje, ki zagotavlja optimalno navlaženost znotraj samih celic. To omogočata encim Matriptaza in aktivna sestavina Ceratonia PFA. Celice tvorijo več naravnega vlažilnega faktorja.
 • Kaj Dunja opaža: to sem iskala že dolgo časa: krema, ki bi ustrezala točno mojemu tipu kože. Nanos je lahek, kot ne bi imela nič na obrazu in hkrati, kot da so sestavine res delujejo. Daje občutek navlaženosti in kožo naredi lahkotno.

7. Mojca: Nuxe Creme Fraîche® de Beauté Suractivée, Intenzivna vlažilna energijska emulzija – 24-urno delovanje

 • Kaj obljublja: Laktoaromatska nega® skozi ves dan močno spodbuja naravni proces vlaženja v samem osrčju kože. Ne glede na starost se normalna izsušena koža neprekinjeno zalaga z vlago in postane zopet sveža. 8 rastlinskih mlečkov in 5 rastlinskih sokov kožo vlažijo in delujejo na vse plasti pokožnice. 4 eterična olja delujejo protistresno in vračajo harmonijo. Granatno jabolko spodbudi razpršitev vode po vseh plasteh kože.
 • Kaj Mojca ugotavlja: Krema prijetnega vonja in polne teksture se na koži lepo razmaže, vendar je premastna. Mislim, da je bolj primerna za zimo, kot za poletje.

8. Petra: Estee Lauder Hydra complete

 • Kaj obljublja: Bio-voda, bogata z minerali v trenutku poteši največjo žejo in hkrati pomaga koži, da se lažje čez cel dan spopada z notranjimi in zunanjimi vzroki dehidratacije. Ekskluzivna tehnologija pomaga nadzorovati naravno zbiranje, zadrževanje in porabo vlage ter vrača ravnovesje vlage v koži, ki s tem ostaja gladka, mehka in popolnoma revitalizirana. Lahka gel-krema nudi koži izjemen občutek osvežitve.
 • Kaj Petra opaža: krema se zelo lepo nanaša, je nežna in lahka. Na koži ustvari nekakšen filter, lahko rečem, da se za trenutek malce napne. Moti me edino to, da se koža po nanosu kar nekaj časa sveti. Krema je pomoje odlična za zimske dni, za poletje se mi zdi pretežka.

9. Polona: Kanebo Sensai Silk losijon za vlaženje kože

 • Kaj obljublja: S svojo teksturo na površini ustvarja kožo »kot svila« ter jo učinkovito vlaži. Dolgoročno delovanje: ohranja mehkobo, gladkost, čvrstost in transparentnost polti še dolgo v prihodnost. Izvleček svile: pospeši sintezo hialuronske kisline in kolagena ter tako učinkovito ohranja mladostno čvrstost. Izvleček Kakyoku: izjemno učinkovita orientalska botanična sestavina, ki kožo ščiti pred utrujenim videzom in nepravilnostmi v pigmentaciji.
 • Kaj Polona opaža: Krema se na kožo nanaša lepo, občutek je izredno osvežujoč. Prav težko je obrazložiti kako "kul" občutek ostane na obrazu. Mislim, da sem odkrila svojo idealno nego, kar pa ob moji koži, ki je izredno občutljiva, ni prav mačji kašelj. Kadar cel dan "nosim" samo kremo, mi je koža res hvaležna.

10. Tina: Organic Pharmacy Vrtnično razpršilo in Gel iz vrtnice in borovnice

 • Kaj nega obljublja: Razpršilo: čista destilirana perzijska vrtnična voda je vodilna med vrtničnimi vodami. učinkovite sestavine pomagajo pri vlaženju in pomirjanju suhe, rdeče, razdražene ter občutljive kože. primerno za vsakodnevno uporabo na letalu, plaži, v pisarni in med bivanjem v bolnici. Gel: borovnica in vrtnica kožo uravnovesita, zmanjšata rdečico in zdravita poškodovane žile, šipek pa zdravi dehidrirano kožo. Vrtnica poživlja in ohranja prožnost.
 • Kaj Tina ugotavlja: Razpršilo kožo lepo navlaži in pomiri. Krema se lepo razmaže in na koži ustvarja prijeten občutek, vonj pa je zelo izrazit, lahko bi bil milejši.

11. Tanja: Dior Hydraction krema

 • Kaj obljublja: HydrAction vsebuje kompleks Aquacaptä, ki v trenutku ustvari razpoložljivo zalogo vlage. Kompleks, ki je napolnjen s hidrofilnimi molekularnimi mikro delci (ki delujejo kot nekakšne spužve), v rezervoarju zadrži vlago za celice na površini kože. Ko so te majhne blazinice polne, kot po čarovniji napnejo kožo. Kompleks tudi krepi medcelične strukture, ki v obliki tankih plasti vzdržujejo zaloge vlage. Te tanke plasti so med sabo tesno povezane, kar vodi do vidnega zmanjšanja drobnih linij, ki so posledica izsušenosti, in takojšnjega občutka ugodja.
 • Kaj Tanja opaža: krema je lahka, lepo mazljiva in hidratantna. Tudi vonj je zelo prijeten in svež. Moja koža je precej zahtevna, zato bom preizkusila še kakšno izmed krem, ki smo jih preizkušale v tem testu. Nisem še našla prave.

Najbolj brano