BB-kreme pod drobnogledom

Vlažijo, negujejo, ščitijo pred UV-žarki, polepšajo in obarvajo polt.

Lepota, 1. 3. 2013
BB-kreme pod drobnogledom

1. BB Cream, Nivea Visage, 7,80 €

Učinkovito vlaži

Prvi vtis: Zaradi kremne teksture zlahka uravnavate prekrivnost (izenačenje tena, obarvanje). Tudi vonj je zelo prijeten, svež. Ocena: Zaradi bogate formule, ki temelji na zapletenem kompleksu glukoze in glicerola, ki sam poskrbi za uravnavanje vlažnosti kože, je krema idealna za občutljivo kožo, ki neprijetno veže. Polt je enotnejša in tudi suhi videz drobnih gubic izgine.

2. Hydra Life, BB Creme, Dior, 52,50 €

Dobro prekriva

Prvi vtis: Kremna tekstura je precej bogata s pigmentom. Ko jo nanesete na obraz, je občutek prijeten – koža je na dotik svilnata. Ocena: Krema zelo dobro prekriva napake, njeno moč prekrivanja lahko enačimo s pudrom. Prav zaradi tega je tudi primernejša za normalno do mešano kožo (ne toliko za zelo suho kožo). Njene vlažilne sposobnosti so dobre, pohvalimo pa lahko tudi visok UV-zaščitni faktor, ki kožo ščiti in je ne draži.

3. Hydreane, BB Creme, La Roche Posey, 14 €

Pomirja

Prvi vtis: Neodišavljena krema takoj po nanosu olajša vse tegobe, kot so zategovanje, srbečica in ščemenje. Tudi korekturni del opravi z odliko. Ocena: Ta krema res dobro vlaži in pomirja. Barva polti je enakomerna, krema se ne nabira v gubicah in ne topi, če je koža bolj mastna. Po nanosu je koža sveža ter enakomernega odtenka z opaznim sijajem.

4. BB Cream, 5 in 1, Deborah, 10,33 €

Dober barvni razpon

Prvi vtis: Lahka, tekoča tekstura je precej bogata s pigmenti, ki se lepo porazdelijo in učinkovito prekrijejo vse napake. Na voljo je kar pet odtenkov. Ocena: Formula vsebuje mešanico vitaminov in antioksidantov, olje šipka, ki je bogato z omega kislinami 3 in 6, ter kompleks Tego®Smooth, ki podaljšuje vlažnost kože. Ta je na dotik žametna.

5. BB, Skin Perfecting Cream, Clarins, 33,95 €

Obnavlja in poživlja

Prvi vtis: Gosta kremasta tekstura je lepo mazljiva, zato je nanos preprost. Vonj je svež in prijeten. Ocena: Krema je zelo 'udobna' ter daje občutek in videz zdrave gole kože. Še zlasti se je izkazala pri povrnitvi sijaja utrujeni koži brez energije. Satenasti videz kože zagotavlja ves dan.

6. Magica BB, Collistar, 27,80 €

Proti staranju

Prvi vtis: Barvni odtenki so izredno naravni in takšen je tudi videz polti, naraven. Ocena: Vsebuje kar tri aktivne sestavine, ki se borijo proti posledicam in videzu, ki ga povzroči staranje kože (obnavljajo svežino, sodelujejo pri sintezi gradnikov ter s polnjenjem kožnega tkiva 'brišejo' fine gube).

7. Perfect Hydrating, BB Cream, Shiseido, 34,70 €

Antioksidacija

Prvi vtis: Krema je nemastna, a kljub temu lepo mazljiva. Občutek takoj po nanosu je lahkoten, kot da ne bi 'nosili' ničesar. Ocena: Krema ne vsebuje olj, je zelo prijetna, še zlasti če je vaša koža mešana ali nagnjena k izdatnemu izločanju sebuma. Zanj poskrbi posebna sestavina in prepreči, da bi s svojo oksidacijo škodoval koži. Polt je sijoče sveža s poudarkom na naravnem.

Pripravila: Petra Windschnurer

bb

Najbolj brano