7 največjih lepotnih napak, ki jih vedno znova ponavljamo

Kaj na vaši koži povzroča gube, akne in druge nevšečnosti? Preverite spodnji seznam in mogoče najdete vzrok (in tudi rešitev).

Lepota, 25. 5. 2015
7 največjih lepotnih napak, ki jih vedno znova ponavljamo - Foto: profimedia

1. Uporabljate podlago, ki se ne ujema povsem s tonom kože.

Seveda razumemo, da je iskanje popolne podlage za obraz prava misija nemogoče, vendar verjemite, da je to resnično največja lepotna napaka, ki jo lahko storimo. Ko boste našli svoj pravi odtenek, bo rezultat zagotovo odtehtal čas in potrpljenje, ki ste ju temu namenili. Če ne veste, kako bi se raziskovanja lotili na pravi način, stopite do bolje založene drogerije in povprašajte svetovalko, ki vam bo znala svetovalti pri izbiri pravilne podlage.

Preberite še: Polt kot s filtri na Instagramu

2. Ne uporabljate sončne zaščite vse leto

Nanos zaščitnega faktorja na obraz skozi vse leto bo poskrbel, da bo vaša koža vedno zaščitena. Sončni UVA- in UVB-žarki so namreč enako močni vse leto ter z lahkoto prodrejo tudi skozi oblake, kar pomeni, da smo jim izpostavljeni vse dni v letu. Z nanašanjem zaščite boste poskrbeli, da bo koža še pozneje začela kazati znake staranja. Številne študije so namreč pokazale, da je sonce eden izmed glavnih faktorjev staranja.

Preberite še: Varno s soncem

3. Zvečer pozabljate odstraniti ličila

Resnica, ki jo pozna vsaka ženska, vednar včasih nanjo kar malce pozabimo. Če se odpravimo v posteljo z ličili, se naše pore zamažejo, kar povzroča vnetja in akne. Za nujne primere imejte v bližini postelje vedno vlažne robčke za odstranjevanje ličil, ki vas bodo rešili v najbolj lenih trenutkih.

Preberite še: Kako res temeljito očistiti kožo na obrazu?

4. Uporabljate maskaro več kot šest mesecev

Pri tem se večina leptnih strokovnjakov strinja: po šestih mesecih uporabljanja maskare je čas, da jo zamenjate z novo (čeprav je je še nekaj ostalo). V ščetki maskare se namreč po nekaj mesecih začenjajo razvijati bakterije (ki jim je še zlasti všeč vlažno in temno okolje), ki lahko povzročijo infekcijo v predelu oči. Ne bomo se spuščali v podrobnosti, ampak infekcije oči so zelo zapletena in neprijetna stvar.

5. Ne uporabljate podlaka pri lakiranju s temnimi odtenki

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste si odstranili lak za nohte in spodaj našli 'porumenele' nohte? Največja verjetnost, da se je to zgodilo, je, da pred nanosom barvnega laka niste uporabili podlaka. Ta namreč neguje in ščiti vaše nohte pred škodljivimi dejavniki, kot je luščenje ali obarvanje. Podlak pa med drugim poskrbi tudi, da bo vaša manikira videti lepše in bo tudi bolj obstojna.

Preberite še: Skrivnosti lepotnih strokovnjakov: NOHTI

6. Preveč populite obrvi

Če si želite močnih in gostih obrvi, se nikar ne dotikajte pincete! Če niste resnično vešči v puljenju in oblikovanju obrvi, lahko s puljenjem sami sebi naredite več škode kot koristi, saj kakovostno oblikovanje obrvi zahteva precej znanja in izkušenj. Že pri najmanjših napakah boste morali čakati mesece, da se obrvi povrnejo v prejšnje stanje, zato bodite pazljivi, še zlasti če ob tem uporabljate povečevalno ogledalo, saj v njem ni videti realne slike in lahko populite preveč.

Preberite še: S pravilno obliko obrvi uokvirite svoj obraz

7. Nanašate ličila z umazanimi čopiči

Čopiče za ličila bi morali očistiti in umiti vsaj enkrat na teden (če jih uporabljate vsak dan). Čopiči namreč v sebi kopičijo bakterije, olja, prah in drugo nesnago, ki jo nato nanašate neposredno na obraz. Vsi pa že zelo dobro vemo, kakšne so posledice, ko v kožo na obrazu prodrejo umazanija, bakterije in drugo.

Preberite še: Kako najbolje očistiti čopiče za ličenje?

Pripravila: Olga Marmolja

Najbolj brano