5 lepotnih izdelkov, ki smo jih preverili ta mesec

Ta mesec smo preverili podlago za obraz, kremo za obraz, dišavo, čistilno olje in lake za nohte. Kaj o izdelkih pravita lepotna urednica Petra Windschnurer in lepotna novinarka Mojca Zemljak? Berite spodaj ...

Lepota, 9. 4. 2015
5 lepotnih izdelkov, ki smo jih preverili ta mesec - Foto: Helena Kermelj, Boris Pretnar, Helena Kermelj, promo

Podlaga Miracle Cushion, Lancôme

Petra pravi ...

Čudežna blazinica je res čudežna. Še nikoli nisem imela v rokah pudra, ki bi se nanašal s takšno lahkoto. Popolnoma me je prepričal tudi lahek in svilnat občutek na koži. Čeprav je prekrivnost srednje dobra, se podlaga ne 'zlije' v gube in pore.

Mojca pravi ...

Tole pa je presenečenje. Ko odprem pokrovček, so v njem ogledalce, aplikator in ... blazinica?! Ko nanjo pritisnem s prsti, se, čira čara, sprosti ravno pravšnji odmerek barvne tekočine, ki na mojem obrazu nato delikatno ustvari popolno prekrivno tančico.

Crème de la Mer, La Mer

Petra pravi ...

Cena je resda astronomska, a če vam zaupam, da jo boste uporabljali več kot leto, potem je vredno razmisliti o naložbi. Čeprav na prvi pogled deluje kot običajna krema, je koža po nanosu res navlažena in bolj sijoča. Še zlasti bo všeč tistim, ki ne marate prelahkih fluidov ali mastnega leska težkih krem.

Mojca pravi ...

Krema, za katero stoji cela znanost, buri domišljijo. Uporabnice govorijo o dejstvu, da so linije, gube in pore zaradi nje očitno manj vidne, koža prav prerojena. Sama lahko rečem, da je prvi vtis precej drugačen, občutek posebno mehek in pomirjujoč.

See by Chloé, Si Belle, See by Chloé

Petra pravi ...

Gre za presenetljivo živahno in svežo kombinacijo pudrastih, slastnih not in nekaj cvetličnih. Dišava je kot nalašč za prehodno sezono, ko si še želimo toplih, sladkastih 'odtenkov' in obenem že strmimo k svežim in bolj lahkotnim dišavnim molekulam.

Mojca pravi ...

Ta posebna omejena izdaja See by Chloé nosi vonj moderne ženske očarljivosti. V meni ta sveža in istočasno čutna cvetlična harmonija vzbuja občutek svobode, neomejenost, spontanost.

Karitejevo čistilno olje L'Occitane

Petra pravi ...

Ko vas olje zasvoji, težko posežete po drugih izdelkih. Tokrat dvigam roko za oljni čistilec, ki – še posebej prikladno za prihajajoče poletje – brez težav odstrani tudi vodoodporna ličila. Da o pomirjajočem učinku na koži niti ne govorim.

Mojca pravi ...

Vsi, ki me poznajo, vedo, da je karitejevo drevo moj najboljši prijatelj, ko gre za nego kože. Zato je čiščenje obraza z eno potezo in s formulo, obogateno s hranilnim karitejevim oljem, ki se ob stiku z vodo spremeni v emulzijo, moja najbolj logična izbira.

Kolekcija Flora & Fauna, Vinylux, CND

Petra pravi ...

Manikira? Da, a v poletnih mesecih mi je veliko bolj pri srcu tista na nogah. Pri CND so na trg poslali nevtralno kolekcijo, ob kateri se tudi nesreča na najbolj ostrih kamnih ne bo poznala tako očitno kot pri rdečem laku.

Mojca pravi ...

Na nohtih bo to pomlad in poletje – pri meni malo za spremembo – zacvetela pastelna nežnost, ki so jo navdihnili odtenki iz narave. Ne vem točno, zakaj, a v teh barvah tako roke kot noge delujejo bolj negovane.

Najbolj brano