10 lepotnih pravil, ki jih lahko brez zadržkov prekršite

Kršenje pravil je nova mantra sezone, ki bo vaš videz dvignila na povsem drugo, bolj sproščeno raven.

Lepota, 27. 1. 2015
10 lepotnih pravil, ki jih lahko brez zadržkov prekršite - Foto: imaxtree

Nekateri klišeji, kot je ta, da ni dobro oditi jezen spat, so univerzalne resnice, ki bi jih morali upoštevati, medtem ko številne lepotne 'modrosti' sčasoma izgubljajo čar in predvsem aktualnost. Če želite kar najbolj osvežiti videz, jih takoj pozabite, še bolje, naredite korak v nasprotno smer. Pravzaprav pravila obstajajo, da jih kršimo, kajne? Kar pogumno naprej, pohodite jih, imate naše dovoljenje (če ga sploh potrebujete).

1 Rdeči lasje in rdeča šminka ne gredo skupaj

Pripišite to ljubezni do Jessice Rabbit, a smisla tega pravila preprosto ne dojamemo. Trik je le v izboru pravega odtenka šminke, in to je prava, klasična rdeča, brez rožnatih in modrih podtonov.

2 Narastek se ne sme videti

Danes, v svetu ombre barvnih pravljic, se tega pravila morda nihče več niti ne spominja. Če ste ena od tistih, ki še vedno vsake tri tedne hitite k frizerju – sprostite se! Narastek je preprosto zelo kul. Tudi na bolj svečano spetih laseh ali fen pričeski delujejo različni barvni prehodi zelo posrečeno in sodobno.

3 Usta ali oči

Se vam zdi, da ko naličite samo usta ali samo oči, preostali del obraza deluje nekako nedodelano? Sijoča zelena barva na vekah in mat rdeča šminka (še eden od tabujev v ličenju) sta odlična kombinacija za večernih izhod.

4 Lak in šminka sta barvno skladna

Dobronamerne babice že generacije učijo lepo vzgojene dame o skladni umetnosti, a barve na nohtih in ustnicah se morajo le dopolnjevati, identični odtenki so preteklost.

5 Obrvi naj sledijo svojemu naravnemu loku

To je sicer zelo dober nasvet, a zakaj bi sami sebe prikrajšali za zabavo in ne bi preizkusili zadnjih trendov? Odebelite jih v stilu Care Delevingne in, kdo ve, mogoče bodo prav obrvi postale vaš zaščitni znak.

6 Rožnato senčilo = kič osemdesetih

Ta barva res ni zakrivila nič hudega. Nasprotno, danes rožnata in vijoličasta, ki sta ne glede na intenzivnost zelo priljubljeni, v kombinaciji z lahkotnim, naravnim ličenjem delujeta zelo sveže. Pozor: držite se enega odtenka, če ne želite, da vas zamenjajo z barbi. Ali pač? Pri Moschino so tej platinasti lepotici namenili svetlo prihodnost.

7 Figa mora biti lepo začesana

Vam je všeč visoko privzdignjena pričeska iz obdobja šestdesetih, ni pa vam všeč, da je vsak las na svojem mestu? Malce naelektreni in blago tupirani lasje so pravi način, da 'zategnjenemu' glamurju pričarate tisti pravi sodobni pridih.

8 Svinčnik za ustnice je obvezen

Popolno in precizno občrtane ustnice danes delujejo nekoliko zastarelo. Čas je, da poenostavite svojo rutino in s pomoč­jo sodobnih šmink, ki ne potrebujejo več optimalne podlage, ustnice obarvate v najbolj divje rdeče odtenke.

9 Bleščice na nohtih so za najstnice

Nail art je vedno bolj priljubljen tudi pri dekletih, starih več kot 20 let. Na voljo so laki številnih tekstur in barv. Ob enobarvnem stiliranju in ličilih si dajte duška in svojo domišljijo spustite v svet manikire. Bogato okrašeni nohti so pika na i vašemu novoletnemu videzu.

10 Maskara in črtalo ne gresta skupaj

Zakaj pa ne? Privoščite si vodoodporna senčila za ličenje in pravi čopič, s katerim boste brez težav potegnili črtico, ki zagotavlja veliko bolj mehak učinek kot tista, narejena s svinčnikom. Te dvojine ne uporabite le, če so vaše oči zelo priprte oziroma globoko v očesnih jamicah.

Prevedla in priredila: Petra Windschnurer

Najbolj brano