Casual 70. leta

Ležerno in ženstveno, dolgo in kratko, toplo in prosoj­no. Le nekaj kontrastnih modnih namigov za trend v stilu Ali McGrawe iz Love Story, kultnega filma sedemdesetih. In srčika zgodbe? Slojenje.

Casual 70. leta

S krilom ali z oblekom

V tem letnem času seveda ne bo odveč, če izberete krilo ali obleko, ki sega čisto do tal. Skupaj z oprijetim pulijem in s torbo velikanko kliče le še po malce krajšem plaščku. Dolgo s kratkim, torej, ali obratno: kratko volneno obleko naj na primer krasita dolgi šal in še daljši plašč iz volne preje. Pletene kape in visoki škornji tokrat brez pete so obvezni modni detajli, barve pa so umirjene –­­ rjavi, sivi, beli in temno modri toni.

S hlačami

Vpliv moške mode (široke hlače) je zmehčan z nežnimi in prosojnimi tkaninami, ki so dodatno nad­grajene s pleteninami: oprijetimi brezrokavniki, puloverji s kratkimi rokavi in ponovno šali in kapami. Lahkotne bluze pogreje padajoča jopa, ki ženstveno linijo nakazuje z usnjenim pasom. Modno lekcijo slojenja dopolnijo dolge rokavice, ki lepo nadomestijo dolge rokave. Vzorci: karo, črte, tvid.

Petra Windschnurer

Najbolj brano