"To je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi!"

Tako je na vprašanje, kaj ji kot mladi oblikovalki pomeni nastop na letošnjem Philips Fashion Weeku, odgovorila 25-letna Nika Torkar, študentka 2. letnika magisterija na Naravoslovnotehniški fakulteti.

"To je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi!"

Iz letošnje teme Spominjam se vonja, okusa, dotika je Nika izluščila okus, saj obožuje čokoladne praline, ki so jo tudi vodile pri zasnovi nove kolekcije.

Njihova mentorica Almira Sadar, ki se bo sicer na Philips Fashion Weeku s svojo kolekcijo predstavila v sredo, 10. aprila, je povedala, da so projekt vzeli zelo resno. Poleg modnih revij so pripravili tudi spremljevalni program.

Showroom in izložbena okna

V Maxiju bo show room, kjer bodo študentje višjih letnikov tri dni (od 11. do 13. aprila) razstavljali svoje kolekcije, prav tako pa bodo od 5. do 13. aprila najrazličnejša oblačila na ogled v različnih izložbenih oknih po Ljubljani (najdete jih na njihovi spletni strani www.spominjam.se s klikom na zemljevid).

Več kot 400 oblek

V okviru letošnjega Philips Fashion Weeka se bodo predstavili študentje vseh letnikov Naravoslovnotehniške fakultete. Tisti iz prvih se bodo predstavili vsak z enim modelom, iz drugih bodo imeli na voljo vsak po dva modela, iz tretjih po pet, magistrski študentje pa vsak po sedem modelov. Študentov je skupaj več kot 100 oblek pa kar več kot 400.

Sadarjeva je povedala, da so s pripravami začeli že pred novim letom, njena vloga mentorice pa je bila predvsem spremljanje in usmerjanje vsakega študenta posebej. "Menim, da so se študentje zelo potrudili. Naredili so veliko oblek, kolekcije so zelo raznolike, v določena oblačila je resnično vloženega ogromno dela," pravi Almira, ki upa, da bo to tudi videno na samem dogodku.

Špela Sila
Video in montaža: Daniel Čančarević

"To je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi!"

Najbolj brano