Ekstremni videzi svetovnih modnih revij

Tretji dan Philips Fashion Weeka v Kinu Šiška je potekalo predavanje z naslovom Ekstremni videzi svetovnih modnih revij. Gosta sta bila Matjaž Šiška za Mič Styling & Einat Dan za Make Up Artist Center.

Einat Dan

Matjaž Šiška velja za enega od najbolj priznanih frizerjev pri nas, na slovenskem tednu mode pa s svojo ekipo skrbi za pričeske vseh manekenk.

Matjaž Šiška

 

Einat Dan je svojo kariero pričela pri rosnih osemnajstih letih v Tel Avivu. Svojo pot je nadaljevala v New York in ustvarjala na področju specialnih efektov maske in body paintinga za film, televizijo, gledališče in oglaševalsko industrijo.

Kasneje se je povsem osredotočila na modo. Živi in ustvarja v Milanu. Po Los Angeleskem modnem magazinu sodi med osem vodilnih make up artistov na svetu. Sodeluje z revijami Vogue, Rève, Maxim, Instyle. Ustvarjala je na kampanjah za designerje kot so Valentino, Fendi, Morellato, Oxus, GianMarco Venturi, Dalumi,Sikkens, sodelovala na številnih Fashion Weekih po svetu in bila večkrat nagrajena za dosežke v karieri.

Prva nagrada na cannskem festivalu za najboljšo modno fotografijo, ki jo je soustvarila s fotografom Rafael Hermanom za Vivien Westwood, večkratna zmagovalka številnih body painting tekmovanj, tri leta zapored nagrajena kot najboljši inštruktor na področju profesionalnega make upa, večkratni gost predavatelj na svetovno priznanih make up showih (IMATS, The Make Up Show).

Leta 2008 je ustanovila podjetje VIMUA (Very Important Make Up Artist) in ustvarilaistoimensko blagovno znamko profesionalnih izdelkov za ličenje in body painting. Od leta 2011 je make up artist director za profesionalno znamko "Lemaquillage"

Kot inštruktor dela od leta 2000. Poučuje na področju Beauty makeup in se predvsem sredotoča na extreme fashion in haute couture. Sodelovala je z različnimi šolami po vsem svetu (Nemčija, Avstrija, Izrael, Rusija, Taiwan, Koreja). V letu 2012 se je kot inštruktor pridružila Make Up Artist Centru. Poučuje v angleškem jeziku.

Najbolj brano