Dajana Ljubičić s konvencionalno nekonvencionalnim pristopom k oblikovanju

Dajana Ljubičić je industrijska oblikovalka, ki je našla svojo ljubezen v modi. Njeno kreativno pot je zaznamovala nagrada mednarodne žirije na modnem tekmovanju Mittelmoda, ki ji je omogočila delo v design studiu Levi Strauss&Co v Belgiji.

Dajana Ljubičić s konvencionalno nekonvencionalnim pristopom k oblikovanju - Foto: osebni arhiv

Po vrnitvi v Slovenijo deluje kot aktivna članica društva SQUAT in pod njegovim okriljem predstavlja lastne kreacije. Ustvarja tudi na področju gledališke kostumografije, stiliranja, prav tako pa je zelo navezana na modno fotografijo.

Kolekcija jesen/zima 2014

V oblikovanju stremi po idealu brezčasnosti. Vztraja pri 'čisti' estetiki, ki ji je blizu. Je človek impulzov, tako da jo lahko ustvarjalni moment odpelje v raziskovanje detajla, ki lahko preraste v svojo zgodbo. Začetki njenih kreacij so impulzivni, temu sledi razmislek.

Zasnova strukture zariše obrise, v katerih se kolekcija začne razvijati sproti. Vsak nov kos dopolni delček zgodbe in jo hkrati lahko tudi preusmeri. Proces je zelo organski in ga je skoraj nemogoče postaviti v kalup.

Kolekcijo, ki jo bo predstavila aprila 2014, zaznamujejo izčiščene forme in konvencionalno nekonvencionalen pristop k oblikovanju.

Njeno kolekcijo pomlad/poletje 2013, ki je predstavila na Fashion Weeku oktobra 2012, si lahko ogledate tukaj.

Najbolj brano