Iz prve roke: Manca Čampa s Cosma drugi dan ali kako izstopati iz množice priznanih imen

Manca Čampa, pomočnica urednice revij Cosmopolitan, poroča iz zakulisja drugega Philips Fashion Weeka.

Iz prve roke: Manca Čampa s Cosma drugi dan ali kako izstopati iz množice priznanih imen - Foto: Helena Kermelj

 18.15

V zakulisju se na polno dogaja. Zdi se, da se tempo iz minute v minuto stopnjuje, natur make up so zamenjale marelična barva ustnic in zadimljene oči. Preprosto spete lase so tokrat frizerji razpustili, razmršene manekenke pa so si iz enega konca na drugega podajali oblikovalci in dopolnjevali zadnje malenkosti. Če sem bila včeraj pri ogledovanju kreacij še nekoliko zadržana (morda najbrž tudi zato, ker so bili »ta mladi« pristaši bolj umirjenih barv), so tokrat moji pogledi uhajali k pisanim oblačilom, ki so se po hodniku razpasla kot pomladno cvetje.

18.45

Med tem, ko so se mladi oblikovalci preselili med gledalce, večina kar tam bolj na zadnje sedeže, so se v prve vrste preselili povabljenci, ki so še do nekaj minut nazaj srkali šampanjec, druge vrste so zasedli blogerji, obroženi z obveznimi pripomočki – telefoni, ki so bili v nizkem štartu pripravljeni za tvitanje in fotoaparati, s katerimi bodo lahko obeležili dogajanje. Ko sem jih mimogrede povprašala, kakšna se jim je zdela včerajšnja revija, so le pohvalno prikimavali oblikovalcem.

Nekaj minut kasneje

Prvo revijo je otvorila Urška Drofenik, ki se je držala svojega sloga. Manekenke so spominjale na sneguljčice, s prepletenimi izrezi, tilom in bleščicami posute obleke so najbolj izstopale v kraljevo modri in roza barvi. Simona Lampe, ki je velika zagovornica eko mode, je postregla z zelo poslovno in uporabno modo, ki jo je začinila z orientalskimi turbani. Maja Štamol je postregla z bleščicami, letos pri nas zelo trendnim 3d nakitom, nogavicami s svojim podpisom in zelo všečno dolgo obleko v ciklam barvi. Sledila je Vladimira Kralj s plašči in Miro Mišljen, ki  si je za rdečo nit zamislil pletene pisane nogavice.

21.20

Za"prime time" revijo so si frizerji in vizažisti zamislili spete lase in zadimljene oči. Najbolj je eleganten videz prišel do izraza pri M*Faganelu, ki je skupaj z Ano Lazovski pričaral prdih poslovne ženske, s klasičnimi in zelo nosljivimi kosi, kjer so prevladovale črna, rdeča, oker in rjava barva. Med izhodi Firme by Sanja sem bila povsem v drugem obdobju - med "fetiš" vohunkami z zelo dobrim stilom. Dobitna je bila zagotovo zadnja kombinacija z rumenim plaščem in rumeno ter nežno roza kombinacijo. Nicola De Main je predstavila kreacije v prevladujočih črno mareličnih kombinacijah in vzorčkih, Aleksandra Brlan pa se je odločila za asimetrične obleke, plašče in superge. Kot zadnja je nastopila Maja Ferme, ki je že pri prvem izhodu (manekenka je nosila usnje, zgornji del pa je bil posut z bleščicami) požela aplavz. Sledile so bele srajce v kombinaciji s črnimi krili, kasneje tudi všečen bel plašč in dolge obleke.

Sreda, 19.54

Po pravkar končani reviji je na vrsti le še zadnja, finalna revija ob 21. uri, ki je ne smete zamuditi. Če niste prišli do zelo zaželenih vstopnic, si prenos v živo oglejte na http://www.elle.si/fashionweek/fashion-week-prenos-v-zivo/, že čez slabo uro pa si lahko ogledate celotno fotogalerijo iz današnjih revij.

Najbolj brano