Iz prve roke: Barbara Sekirnik z Elle na Philips Fashion Weeku

Začel se je drugi Philips Fashion Week. Svoje vtise o dogajanju prvega dne je strnila Barbara Sekirnik, odgovorna urednica Elle.

Iz prve roke: Barbara Sekirnik z Elle na Philips Fashion Weeku

Ponedeljek, 2. april 2012

7.30 »Daj dol šminko!« vpije mali, ko mu hočem dati poljubček v slovo. Tipično jutro.

9.00 V uredništvu se že čuti prijetna napetost pred Philips FW. Na tapeti je zopet pogovor o čevljih. Čeprav sem jim namenila 'celo' tri dneve iskanja, svojega črnega para, ne na spletu ne v trgovinah, nisem našla. Improviziranje novo s starim prvi dan torej ne bo uspelo.

10.00 Še v četrtek smo ugotavljali, da vse teče sumljivo gladko, in že je tu prvi zaplet. Maruša se odpravi na kraj zločina urejat zadevo.

10.15 Super. Vse je zopet pod nadzorom.

12.30 Še en hiter skok do trgovine pod Nebotičnikom, kjer prodajajo oblačila in modne dodatke iz druge roke. Je to morda moja rešilna bilka?

12.40 Nič ne bo, je pa v trgovinici kar nekaj zanimivih vintidž kosov, med njimi torbice Grošelj.

13.00 Kosilo z našo modno urednico Petro in Mariel Reed, modno urednico pri Not Just a Label, ki bo sodelovala na okrogli mizi o DNK slovenskega modnega oblikovanja. Zelo mlada je, a izvrstna sogovornica.

15.00 V lovu za novimi čevlji, še en hiter obisk trgovine, kjer prodajajo slovenske oblikovalce. Tudi tu nič, najdem pa prelep svilen top Nataše Hrupič.

16.45 Ponavlja se jesenska zgodba. Taksi spet ne najde naše ulice, namesto da bi bila že v Kinu Šiška, še vedno čakam na prevoz.

17.15 Urša Jerkič odpre okroglo mizo z vprašanjem, kaj bi oblikovalci izpostavili kot tipično slovensko. Odgovori že dežujejo, nakit Zlatarne Celje, idrijska čipka, pletenine Draž, Mura ...

19.00 Z dekleti se ob džin toniku pogovarjamo o okrogli mizi. Odprlo se je veliko tem in žal nam je, da je tako hitro minilo.

19.45 Še malo in prva modna revija se bo začela. Zelo se veselim predstavitve kolekcij mladih obetavnih oblikovalcev.

21.00 Peter, Ivan, Alice, Nena, Ana, Dajana, Anđela, Arijana, Katja, Petja, Sanija. Bravo, bravo, bravo!

Najbolj brano