Fashion Week Boutique: Pobrskajte med izdelki slovenskih ustvarjalcev!

5. 4. 2013

Novost prihajajočega Philips Fashion Weeka bo tudi Fashion Week Boutique, umetniški sejem, na katerem bodo mladi slovenski ustvarjalci predstavljali in prodajali svoje izdelke.

Gre za nekakšen "podaljšek" umetniškega sejma, ki je v ljubljanskem parku Tabor zaživel v toplejših mesecih. Vse skupaj se je začelo iz želje po obujanju tega zelenega dela mesta, umetniški sejem pa je eden od dogodkov, ki je pripomogel k večji razpoznavnosti parka. Privablja veliko število oblikovalcev in obiskovalcev, v parku pa ustvarja sproščeno in ustvarjalno vzdušje.

Oblikovalci se radi pridružijo Umetniškemu sejmu park Tabor zaradi njegove sproščene narave, pa tudi zato, ker lahko svoje izdelke ponudijo na ogled obiskovalcem. S programom v parku Tabor bodo nadaljevali tudi letošnjo pomlad in poletje, zagotavlja vodja projekta Tjaša Mavrič.

Več preberite na spletni strani združenja ProstoRož in na Facebook strani Umetniškega sejma park Tabor.

"Butični" dogodek na Philips Fashion weeku pa je predvsem namenjen temu, da se mlajši slovenski oblikovalci predstavijo modnim navdušencem. Modne revije so namenjene predvsem oblikovalcem oblačil, Fashion Week Boutique pa bo združil tudi oblikovalce modnih dodatkov.

V butiku, ki bo odprt vse tri dni Fashion Weeka - v ponedeljek med 10. in 23. uro, v torek in sredo pa med 19. in 23. uro - vstop vanj pa bo prost, bodo razstavljali svoje izdelke oblikovalci modnih dodatkov, nakita in oblačil. To bodo kakovostni unikatni izdelki, ki so bolj modno usmerjeni in trendovski.

Sodelovalo bo 13 oblikovalcev. Nabor njihovih izdelkov bo precej raznolik. Na voljo bodo unikati iz različnih materialov, izdelani z vrsto različnih tehnik. Nekateri izmed oblikovalcev v Kinu Šiška so stalni gostje parka Tabor, nekatere pa so organizatorji povabili posebej na ta dogodek.

Kot je povedala Mavričeva, ki tudi sama ustvarja pod znamko Tmpriboljški, se veseli tedna mode, saj je to praktično edini večji dogodek, ki predstavi slovensko modo širši publiki. Najbolj pa jo zanima, kaj bosta pripravili Nelizabeta in Simona Lampe.

Fashion Week Boutique bodo s svojim izdelki napolnili Tmpriboljški, Vandalimorale, Ceramic Jewelry by Hana Karim, Pleksimanija, Petra Bole, O'grlice, Glow, Lesema, Margaret 88, Mamishiwa, Studio Oblique, Črna Zračka in Tarnuljčica.

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan