Že poznate najpomembnejšo zapoved feng šuja?

Bi se radi v svojem domu dobro počutili? Bi radi vanj vnesli harmonijo, srečo, zdravje in nemara celo bogastvo? Potem upoštevajte najpomemnejšo zapoved feng šuja.

Dekor, 31. 3. 2018
Že poznate najpomembnejšo zapoved feng šuja? - Foto: Unsplash.com / Hutomo Abrianto

Feng šuj je starodaven kitajski nauk o harmoniji, ki jo v odnose, v dobro počutje in celo v zdravje vnašamo s pomočjo urejanja hiš in stanovanj. Izraz feng šuj v dobesednem prevodu pomeni "veter in voda" in temelji na prepričanju, da je vse, kar nas obdaja, sestavljeno iz gibajoče energije. Tudi predmeti v domu in okoli njega.

In katera je najpomembnejša zapoved feng šuja?

Harmonija in sreča sta pri feng šuju tesno povezana z redom in čistočo. Predmeti, ki jih ne potrebujemo več ali naprave, ki ne delujejo, so odgovorni za energijsko neskladje. Če se od predmetov ne ločimo, pomeni, da nismo pripravljeni spustiti preteklosti, nismo pripravljeni na nove podvige.

Stari, neuporabni predmeti oddajajo negativno energijo. Nered pa povzroči odbijanje različnih energij po prostoru, zaradi česar se v neredu ne moremo dobro počutiti in ne moremo zadihati s polnimi pljuči.

Če vas torej nered dobesedno dela živčne, to naj ne bi bila le vaša značajska lastnost, temveč po feng šuju povsem običajen odziv na kaotično odbijanje energij.

S pospravljanjem boste pridobili prostor za nove predmete in novo energijo. Če pa bi radi z nekim obdobjem v svojem življenju prekinili, se vsekakor znebite predmetov, ki vas nanj spominjajo. Kmalu za tem se vrne tudi vaša energija in volja do druženja, službe in vsakdanjih radosti. 

Celoten članek si preberite na aktivni.si

Fotografije: Unsplash.com / Hutomo Abrianto

Preberite še: Mesečni horoskop APRIL 2018 (služba, ljubezen, počutje)

Priporočamo tudi: Jokanje med gledanjem filmov nakazuje na posebno osebnostno lastnost!

Najbolj brano