Preobrazba sobe: majhni stroški za velike učinke

Se spomnite nagradne igre Polepšajte mi sobo? V njej sta Elle Decoration in trgovina SiSi združili moči, sreča pa je doletela študentko Ano, ki čas študija preživlja v sobici staromeščanskega stanovanja v središču Ljubljane.

Preobrazba sobe: majhni stroški za velike učinke - Foto: Fotografije Mateja Jordović Potočnik

Osnovni namen akcije je bil prikazati, kako lahko s precej nizkimi stroški ustvarimo prijeten prostor.

V sobi sta bili pred čudežnim posegom Silvie, lastnice trgovine SiSi, le postelja in omara. Ko je zavihala rokave, se je začel risati povsem nov svet ...

Stene, visoke več kot štiri metre, so dobile čudovito drevo Inke. Prav zaradi visokih stropov mu je dodala še detajl – travo.

Na nasprotni steni je svoje mesto našla tapeta, ki uprizarja mizo, stol in luč, s čimer je pričarala študentsko vzdušje. Tretja stena, ob postelji, pa je zaživela z nalepko Mimi'lou, s pticami, ki jih obdaja nešteto pisanih bunkic.

V dekoraciji so se znašli tudi: dva koša Rice, narejena iz rafije, kamor je mogoče pospraviti kopico stvari, ter dva obešalnika, kamor lahko Ana zdaj obesi svoje najljubše copate, dežnik ali plašč. Za tisoč drobnarij, ki jih ima vsaka ženska, kot so laki za nohte, ličila ali drobni spominki, so bile odlična ideja škatle za shranjevanje, ki jih lahko poljubno namešča in po potrebi prilagaja.

Tla je popestrila Riceova preproga, trpežna in narejena iz ekološko recikliranih materialov. Za praktične predmete se je našel taburet, ki lahko po potrebi služi kot miza, družbo mu delata košara Colorique za odlaganje in lučka za branje ali nočno delo. Ob strani sta se znašla tudi ličen pladenj in mini servis za slastno nedeljsko kofetkanje ali čajanko.

Na staro omaro je Silvia nalepila ježke in nanje obesila pikasto zaveso, s katero je prekrila vsebino omare ter tako dosegla nekaj zasebnosti, učinek pa je rahlo retro ter ljubek in zelo ženstven. Tudi postelja je dobila svoje novo pregrinjalo, ki je obenem pokrivalo in zanj niso potrebne prevleke.

Še majhna blazina in, juhu, sladke sanje so pred vrati.

Polona Pajk
Fotografije Mateja Jordović Potočnik

Najbolj brano