Oprema manjših stanovanj

Tudi majhna stanovanja lahko postanejo oblikovalski presežek.

Oprema manjših stanovanj - Foto: Fotografija www.madeindesign.co.uk, Fotografija www.potterybarn.com

Večina mestnih deklet živi v stanovanjih, katerih kvadratura je večkrat oblikovalski izziv. Še več pa je tistih v najemniških stanovanjih, kjer je pleskanje oziroma tapeciranje sten nedovoljeno. Belim stenam velikokrat primanjkuje prave barve, kar lahko deluje depresivno. Z manjšimi oblikovalskimi dodatki pa lahko vašo majhno sobo spremenite v dekorativno, prostorno in privlačno bivališče.

Izbira pohištva

Kadar opremljamo manjše stanovanje, moramo paziti pri velikosti in številu pohištva, da ne prenapolnimo sobe. Domovanje bo postalo prava zmešnjava in še manjše kot je v resnici.

Bistvena je tudi sama postavitev kosov pohištva. Tega postavite tako, da pustite prostore čimbolj odprte ter odstranite kose, ki jih ne potrebujete. Držite se modernih zložljivih stolov, ki jih lahko pospravite v omaro in jih postavite na prosto, kadar vas obiščejo nenapovedani gostje.

Manj je več

Nasičenost z (dekorativnimi) okraski ustvari neželen učinek. V izogib prenatrpanosti obdržite samo najljubše kose. Manj je resnično več, ko opremljamo dom. In prenatrpane stene in police z raznoraznimi zbiralci prahu lahko postanejo moteči.

Čudežna ogledala

Za optično povečanje vašega manjšega stanovanja, priporočamo uporabo ogledal. Izberite si dve ogledali s prekrasnim okvirjem in jih postavite na nasprotno si stoječi steni. Ogledali odsevata tako naravno kot tudi umetno svetlobo. Zaradi igre svetlobe, bo soba delovala večje. Za piko na i pa uporabite svoj lasten okus, da domu daste lasten pečat.

A zapomnite si eno. velikost stanovanja ni tisto, kar šteje. Tudi pri večjih kvadraturah napačna razporeditev pohištva ter kričeče ali gole stene ne delujejo prostorno in elegantno, kot bi si želeli.

Najbolj brano