New Majestic, Singapur - Šarm dediščine in sodobnega oblikovanja.

Če vas pot zanese v daljni Singapur in če hrepenite po doživetjih vseh vrst in oblik, je spanje v hotelu New Majestic skoraj neizogibno. Član velike skupine Design Hotels, v kateri je več kot dvesto originalnih in po opremi posebnih hotelov, združuje mešanico sodobnega oblikovanja in umetnosti, lokalnih navdihov in šarma preteklosti. V njem se prijateljsko srečujeta tako igriva zahodnjaška popovska umetnost kot minimalistični vzhodnjaški zen.

New Majestic, Singapur - Šarm dediščine in sodobnega oblikovanja. - Foto: Promocijsko gradivo

Zgodovinska kitajska četrt v Singapurju za eno od tradicionalnih fasad skriva 30 sob, ki jih je, vsako posebej, poslikalo devet lokalnih umetnikov, za podobo petih pa so poskrbeli talenti iz sveta filma, gledališča in mode. Med opremo zasledimo tudi kose pohištva iz obdobja med letoma 1920 in 1960. Vhod v hotel je iz edvardijanskega obdobja, tla iz 80 let starega bora, oreha in platane, v njem pa opazite marsikateri detajl art dekoja.

Gost tudi v hotelu občuti prefinjeno mešanico vzhoda in zahoda, sicer značilno za to kozmopolitsko mesto, ki velja za enega največjih svetovnih finančnih centrov. »Tudi v hotelu moraš imeti občutek, v katerem mestu si. Le tako si boš najbolje zapomnil oboje,« je prepričan lastnik New Majestica. Loh Lik Peng se je rodil v Dublinu singapurskima staršema, se specializiral v korporativnem pravu, a ga je opustil in do zdaj ustvaril kar tri hotele. Uspešne zaradi njegove filozofije o avtentičnosti in poudarku na občutenju prostora.

Vse se vrti okrog prostora in prostornosti. Sobe dajejo pravo vzdušje bivanja in domačnosti, kar je daleč od siceršnjih občutenj v hotelu. Nekatere suite se lahko pohvalijo z zasebnim vrtom, šest metrov visokimi stropi in celo stilom lofta, torej dveh nadstropij, ki ločujeta dnevni in spalni del. Vsi kopalniški prostori so prilagojeni posamezni sobi tako v slogu kot barvi, v vsakem pa vas čaka priznana kozmetika Kiehl's. Prostornejše se lahko pohvalijo z na primer kar dvema kopalnima kadema, ogledali, ki segajo od stropa do tal, ali pa kopalnicami, ki spominjajo na akvarij. Nekaj kadi je postavljenih celo na vrtno teraso sob.

New Majestic, ki je od letališča oddaljen le 20 minut vožnje, od središča mesta pa pet, je opremljen še z lastnim bazenom in spajem ter restavracijo, ki jo vodi priznani šef Yong Bing Ngen. Njegova specialiteta je sodobna kantonska hrana, h kateri brez težav doda jagenjčka z žara ali košček foie grasa. Posebnost restavracije je vinska klet z 2000 steklenicami, med katerimi so najboljša singapurska vina.

Za več informacij o hotelu New Majestic kliknite na www.designhotels.com, kjer občasno najdete tudi posebno ponudbo, ki vam poleg posebne izkušnje v prostorih hotela nudi še nočne safarije, koktajle na plaži in večerjo v restavraciji Majestic.

Hermina Kovačič, fotografije promocijsko gradivo

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri