Mrs. Dalloway v hiški za punčke

V sredo je svoja vrata odprl znameniti milanski pohištveni sejem.

Mrs. Dalloway v hiški za punčke - Foto: Fotografija www.nikazupanc.com, Fotografija www.gorenjegroup.com, promocijsko gradivo, Fotografija www.trimo.si, promocijsko gradivo, Fotografija Boštjan Martinjak, www.gorenjegroup.com

Vsako leto privabi veliko število ljubiteljev oblikovanja s celega sveta, da si ogledajo najnovejše trende na področju arhitekture in notranje opreme.

V sklopu sejma pa ne smemo pozabiti na Temporary museum for new design v Superstudiu Piu, kjer bo priznana slovenska oblikovalka Nika Zupanc, v okviru svoje razstave I will buy Flowers Myself, predstavila mini kuhalnik Mrs. Dalloway, ki ga je ustvarila v sodelovanju s slovenskim gigantom Gorenjem.

Mrs. Dalloway ni navaden gospodinjski pripomoček. Je drugačen, igriv, inovativen in duhovit. Zlata gospa je modni dodatek naše kuhinje, je majhno ogledalo v naši torbici. Kuhinjski element, ki ne bo več sramežljivo ležal v temnem kotu omare, ampak se bo bohotno šopiril na pultu, kjer bo vsem na očeh.

Za popolno slovensko sodelovanje pa so poskrbeli še pri trebanjskem podjetju Trimo. Čeprav se Nika že četrtič pojavlja na sejmu Salone del mobile, pa bo letos prvič imela lasten paviljon.

Pikasto-črna arhitekturna inštalacija, poimenovana The Doll House, je rezultat sodelovanja oblikovalke ter podjetja Trimo, pri čemer so uporabili številne arhitekturne in oblikovne možnosti, ki jih ponuja njihov najnovejši modularni fasadni sistem Qbiss by trimo.

Notranjost paviljona se zlije s strastnim prepletom šestih družinskih objektov. Med platnicami hiše za punčke se lahko razbere odpor v romantiki ujetih žensk, ki si najraje rože kupujejo same. Elementi so zofe, miza, avtomobilček, zibelka, omelo za prah ter že zgoraj omenjen mini kuhalnik Mrs. Dalloway.

Poleg lastne razstave, pa bosta še dve podjetji predstavili izdelka drzne industrijske oblikovalke. Tako bodo obiskovalci razstavnega prostora znamke Moooi lahko občudovali serijo luči Lolita, Moroso pa bo razstavljal njen znameniti Tailored Chair.

Za vse, ki želite ujeti še zadnje dneve pohištvenega sejma ter razstav, ki potekajo vzporedno z njim, pa opomba, da bo le-ta svoja vrata zaprl 27. aprila.

Najbolj brano