Minimalizem po švedsko

Cate&Nelson, ekscentrični švedsko-španski oblikovalski tandem, katerega svetleče in ultra moderno pohištvo dopolnjuje strogi minimalizem ter nekonvencionalen dizajn.

Minimalizem po švedsko - Foto: Fotografija Cate&Nelson, promocijsko gradivo

Cate Högdahl in Nelson Ruiz-Acal, ki sta se spoznala na študiju industrijskega oblikovanja v Madridu, ustvarjata pohištvo, kot sama pravita, z medsebojnim opazovanjem.

Raw

Poudarek je na prevleki jedilne površine z lakiranim spojem. Značilnosti mize so ravne strukture nog, ki so med seboj povezane z jekleno žico.

Tacto

Tacto je kredenca, prekrita s filcem. Na vrhnji strani se nahaja lakirana površina. Tacto pa ni le miza, ampak lahko zaradi svoje mehkobe postane tudi stol. Mizica vsebuje tudi prostoren predal.

Mr. Twister

Gibajoča se svetilka, katere »senčniki« so razdeljeni na tri dele in se jih lahko samostojno vrti okoli osi, odvisno kje želite razpršiti svetlobo.

Veronica

Prostoren ležalnik, s pripadajočim otomanom. Stol je opremljen z mehkimi, narobe obrnjenimi blazinami, ki se prilagodijo sedišču s pritiskom.

Easy

Easy je nizka mizica, navdihnjena s fluidnimi in organskimi formami, katere kompozicija je sestavljena iz samo dveh aluminijastih plošč. Spodnji prostor je namenjen za shranjevanje časopisov.

Fiat Lux

Vam svetilka na nočni omarici zasede ves prostor, zato morajo knjige, ki jih berete pred spanjem, ležati po tleh vaše spalnice? Nič več. Fiat Lux je svetilka, ki ima ob strani predal, namenjen shranjevanju knjig ali revij.

Oz

Je ležalnik, katerega značilnost so raznobarvni sloji s filca, kombinirani z belim, lakiranim jeklom. Učinek ležanja med platnicami knjige. Stol, ki se prilagodi vašemu počutju. Enostavno zamenjate stran.

Crisis

Kos pohištva, ki nas spominja na čas, v katerem živimo, na različno družbo, ki nas obdaja. (Knjižna) polica z elementi, ki predstavljajo tiste stvari, ki nam veliko pomenijo v našem vsakdanu.

Preproste, ravne linije, čisti zaključki ter svetleče površine se zdijo popolna izbira za tiste, ki si želijo v dom prinesti malo inovativnosti.

Fotografije Cate&Nelson, promocijsko gradivo

Najbolj brano