Luksuzni smučarski oddih

Elle je pokukala v sanjsko kočo, kjer med svojim zimskim oddihom domujejo bogati in lepi. Vrtoglave cene navadnega smrtnika spravijo ob sapo, zato bomo o njih raje diskretno molčali.

Luksuzni smučarski oddih - Foto: promo

Gradonna Mountain Resort, Kals

Avstrija

Želite počitnice preživeti v enem od desetih najlepših gorskih hotelov in koč ter pri tem resnično začutiti naravo? Gorska vasica v zavetju Grossglocknerja s hotelom in 41 kočami očara z vizionarsko arhitekturo, ki presega alpske klišeje, in brezkompromisno notranjostjo, v kateri ima glavno besedo narava: bor, smreka, marmor iz Kalsa, lan in filc so značilni materiali iz tega okolja, ki ustvarjajo občutek bivanja sredi narave.

In tudi velika steklena okna vabijo naravo – to čudovito kuliso – da vstopi v prostor. Prav nič čudno ni torej, da je Gradonna Mountain Resort, Chalets & Hotel, za leto 2014 prejel nagrado Green Luxury Awards 2014.

Vse športne navdušence v hipu prepriča luksuz sistema ski-in ski-out, ko si na pragu koče le obujete smuči in že ste v središču dogajanja na smučarskih progah Kals–Matrei. Uživače bo kljub zasebni finski in turški savni verjetno zvabilo v velnes, raztezajoč se na kar tri tisoč kvadratnih metrih, z bogato izbiro savn, bazenov, masaž in kozmetičnih razvajanj z naravno kozmetiko.

gradonna mountain

In če gurmanov luksuzna kuhinja v koči ne bo prepričala, da bi si sami pripravili večerjo (vse sestavine z lokalnim poreklom vam po želji prinesejo prav do kuhinje), vam še vedno preostane mož­nost, da vam pripravljene jedi postrežejo v koči, da obiščete hotelsko restavracijo, kjer se mize šibijo pod dobrotami, ali pa se usedete na gondolo in povzpnete na 2.621 metrov nadmorske višine – v najvišje ležečo prestižno restavracijo Adler Lounge – ter svoje brbončice prepustite razvajanju kuharja Walterja Hartwegerja, nagrajenega z dvema kapama.

Zagotavljamo vam, da boste ob vonju borovcev tu zagotovo s polnimi pljuči vdihavali tudi vonj po luksuzu.

Kristallhütte, Hoghzillertal

Avstrija

Kristallhutte, avstrija

Na 2.147 metri nadmorske višine, pod vrhom Öflelerjocha, leži luksuz, ki tradicijo združuje z modernim pristopom. Že pot do tja bo prvi trenutek razkošnega užitka – zapeljala vas bo namreč zasebna BMW-gondola z ogrevanimi sedeži in šampanjcem, seveda!

Pozdravili vas bodo čudoviti razgledi z gorskimi verigami in toplota notranjosti koče. Interjer je v celoti ovit v lokalni macesen, ki vaš utrip dokazano zniža, in sicer tako zelo, da srcu v enem dnevu prihranite kar za uro bitja. Razvajanju se lahko prepustite tako v zunanjem kot notranjem spa delu s čudovitimi panoramskimi razgledi ali pa obiščete najvišje ležečo vinsko klet v Avstriji, kjer se skrivajo zakladi z vsega sveta.

gondola

Pokušanja s priznanimi sommelieri, koncerti klasične glasbe, nastopi didžejev, brunchi ob džez ritmih in razstave priznanih umetnikov pa so tisto, kar kristalni koči poleg vsega doda še močan umetniški pečat. Tako ni prav nič čudno, da vanjo vstopajo zvezde, pa ne le tiste z neba, o katerem se vam bo ob jasnih nočeh zazdelo, da je prav na dosegu roke, v njej svoje zavetje poiščejo tudi rok zvezde, pop zvezde in zvezde iz sveta športa.

No. 14, Verbier

Švica

no. 14, verbier

V švicarskih Alpah v ekskluzivnem Verbierju v idiličnem objemu narave najdemo edinstveno brunarico s pomenljivim imenom No.14. Vsi, ki si radi in si lahko privoščijo zajemanje življenja s srebrno žlico, bodo tu uživali v prestižno urejenem ambientu, ki ponuja 13 razkošno opremljenih spalnic, spa, savno, bazen, domači kino in ekipo strokovno usposobljenega osebja. Lastnik No.14 je to odlično ekipo sestavil, da bi zagotovil odličnost storitev in obilje lokalnega znanja, potrebnega, da izpolnijo vsako gostovo zahtevo.

Brunarico so prenovili in ponovno odprli leta 2010. Rezultat velike prenove je brunarica v šik alpskem stilu. Da je prenova uspela, več kot odlično pove dejstvo, da je bila No. 14 v medijih pred kratkim razglašena za najodličnejšo brunarico na svetu.

no. 14, verbier

Utrujene ude po celodnevnem smučanju je tu mogoče sprostiti in pomladiti z masažo in razkošnimi spa izdelki Bamford. Zunaj, na čudoviti terasi, goste pričakuje velik džakuzi, ki je idealen kraj za občudovanje veličastnega razgleda na gore.

Čeprav brunarica stoji v središču, so za izlete ali nakupovanje po Verbierju gostom 24 ur na dan na voljo vozila s šoferjem.

Pripravila: Katja Vidrajz

Najbolj brano