Foto: Sisi prenova - v domišlijskem svetu

Nagradna igra revije Elle Decoration in trgovi­nice SiSi ima vedno več oboževalcev ...

Dekor, 23. 4. 2013
Soba PO prenovi (foto: Boris Pretnar)

Soba PO prenovi

Soba PRED prenovo (foto: Boris Pretnar)

Soba PRED prenovo

V pomladni akciji predstavljamo sobo šestlet­nega Jureta in štiriletne Brine, ki je po prenovi pripravljena za potop v pravi domišljijski svet. Silvia Jerman Geelen je tokrat preobrazila otroško sobo, ki jo je na natečaj prijavila Tatjana iz Celja. »Fotografirala sem sobo, takšno, kot je v resnici bila, razmetana in polna igrač. Bil je skrajni čas, da se glede tega nekaj naredi,« pravi Tanja. Tako je sobica, ki je že prej dopuščala veliko otroške igrivosti, zdaj dobila prenovljeno podobo. »Izbrala sem jo, ker se mi zdi, da je včasih dobro pokazati, da ni treba vseh stvari kopičiti po sobah, dovolj je že kakšna čistilna akcija in nekaj pravih potez,« razloži Silvia.

V sobi je zdaj osrednji element siva stena, ki igralniški del loči od spalnega. Najljubši predmeti ob posteljah so pozabljene igrače Juretovih in Brininih staršev, nekaj pa je tudi novih. Brina se je razveselila punčke znamke Ferm Living, ovalne blazine s črnimi pikami, predvsem pa pregrinjala, brez katerega že prvo noč ni želela zaspati. Jure, ki je po naravi zelo ustvarjalen, pa je dobil blazino z motivom konja, vesoljsko ladjo in zvezdice.

Nad dekličino posteljo po novem domujejo majhne kartonaste punčke, ki opominjajo, da je tu Brinin prostor. Ker rada zaspi s plišastimi ljub­ljenci, je ob postelji koš za perilo Half Moon, kamor jih pospravi čez dan. Odlična rešitev za zbirateljske navdihe otrok so po Silvijinem mnenju tudi škatle za piškote, ki so res poceni, vanje pa lahko pospravite tudi igrače.

Postelji bratca in sestrice ločuje neonski dež, ki se v temi sveti, ob Juretovi postelji je tudi nočna svetilka Haico v obliki gobice. Tudi glavna luč je v spalnem delu zdaj bolj intimna in omogoča, da se otroka laže umirita in zaspita.

Z novo podobo sta Jure in Brina zelo zadovoljna, nekaj dela sta imela le z dogovarjanjem, kaj je čigavo, vendar sta si stvari potem hitro razdelila. »Ker je otroški svet že po naravi pisan, nam ni treba še sten okrasiti z živimi barvami. Prostor raje malce umirimo in jim dopustimo, da ga popestrijo z lastnim delom, z risbicami in spomini, ki jih bodo še dolgo občudovali na stenah,« zaključi Silvia.

Besedilo: Manca Čampa

Najbolj brano