S čustvenim zapisom se sedaj oglaša še urednica ELLE Ukrajina: "Ugašamo luči, da ne bi pritegnili …"

Vojna je tudi njen svet obrnila na glavo.

Dekor, 11. 3. 2022
S čustvenim zapisom se sedaj oglaša še urednica ELLE Ukrajina: "Ugašamo luči, da ne bi pritegnili …" - Foto: Profimedia

V trenutkih, ko svet trepeta pred razpletom kritične situacije v Ukrajini, se je oglasila tudi urednica Ukrajinske izdaje revije Elle in Elle Decor, Sonya Zabouga. Na papir je izlila svoja čustva, ki jih doživlja ob tragičnih dogodkih:

"24. februar 2022 je razdelil življenje Ukrajincev na dva dela: prej in potem. Kdo bi si lahko mislil, da bi lahko zapisi o vojaških operacijah, ki smo si jih tako dobro zapomnili iz zgodovinskih učbenikov o 2. svetovni vojni, postali kruta resničnost prebivalcev Ukrajine? Kdo bi si lahko mislil, da bodo 77 let po koncu 2. svetovne vojne Ukrajinci noči preživljali v zakloniščih, mesta klonila pod bombnimi napadi, po ulicah, na katerih smo se še nedavno mudili po vsakodnevnih opravkih, pa divjali tanki?

Kdo bi si mislil, da bomo danes postali podobni generaciji 2. svetovne vojne in sledili pravilom preživetja v vojnem stanju: okna hiš obvarovali z neprepustnimi lepilnimi trakovi, da bi se zaščitili pred udarnimi valovi in oblaki dima, ugašali luči, da ne bi pritegnili pozornost letal ponoči, se zdrznili ob vsakem zvoku sirene, ki naznanjajo napad letal in bežali v najbližje zatočišče …

Mislili smo, da je doba fevdalnih osvajanj z vdorom na tuja ozemlja že preteklost, a očitno še obstajajo ljudje, ki živijo po radikalnih vrednotah preteklosti.

Kar se dogaja v Ukrajini je zločin, ki mora biti zaustavljen.

Šok in strah se danes mešata z neverjetnima občutkoma domoljubja in enotnosti, ki sta združila Ukrajinski narod. Kot še nikoli doslej smo pripravljeni narediti čisto vse, da branimo svojo pravico do miru. Hvaležni smo vsem, ki ste v tem težkem času z nami. Vaša podpora nam pomaga, da smo močnejši."

Fotografija: ELLE Decoration

Preberite še: 5 stajlingov, ki jih je med modnim mesecem nosila Rita Ora in jih ne smete spregledati

Priporočamo tudi: Kako nositi kavbojke in suknjič za prosti čas? Želeli boste posnemati Courteney Cox

Najbolj brano