Top 5 nasvetov za poletno okrasitev balkona ali terase

Bliža se poletje in z njim poletne zabave in druženja. Svoj balkon ali teraso lahko na zabavne družabne dneve pripravite z izbranimi dekorativnimi kosi. 

Dekor, 27. 5. 2017

1. Rastlinje

rastlinje

Prvi korak do čudovitega balkona ali terase je, da izberemo zelenje in cvetlice (lahko tudi različna zelišča). Na ta način naravne lepote vnesemo v prostor, ki ga urejamo. Poleg tega pa rastline v pisanih posodah ponujajo element zasebnosti, vnašajo barvo in prostoru dodajo globino.

2. Udobno pohištvo

pohištvo

Udobno pohištvo je ključnega pomena, če želite, da  se bodo vaši bližnji in prijatelji na vašem balkonu ali terasi počutili udobno in bodo vaša druženja trajala pozno v noč. Pri tem vam lahko pomagajo tudi številne okrasne blazine, s katerimi so stoli lahko v trenutku bolj udobni, hkrati pa posrbite še za pisano dekoracijo.

3. Steklene lanterne, pisani lampinjončki in lučke

lučke

Poseben čar v večernih urah vaši terasi dodajo tudi elementi, ki oddajo toplo svetlobo. Na trgu je ogromna ponudba steklenih lantern, pisanih lampinjončkov in lučk. V kolikor radi ustvarjate, pa lahko steklene lanterne naredite tudi sami.

4. Jedilni pribor, kozarci in krožniki

jedilni pribor

Večerna ali popoldanska druženja največkra potekajo ob kozarcu dobrega vina in različnih prigrizkih, ki jih lahko servirate na krožnikih z zanimivi enobarvnimi ali pisanimi potiski. Izbira je seveda odvisna od sloga oziroma stila dekorja, ki vam najbolj odgovarja. 

5. Velikost prostora

Zadnji, a hkrati tudi najbolj pomemben nasvet je, da preden se lotite okraševanja balkona ali terase preverite, s kako velikim prostorom boste upravljali. Glede na površino in obliko prostora se lahko potem odločite, katere elemente boste izbrali za okrasitev.

Preberite še: NEON RABBIT: Slovenski retro kul in futuristično šik dizajn, ki potuje po svetu!

Priporočamo tudi: Beseda, s katero ustaviš prepir s svojim partnerjem

Najbolj brano