Presenečeni boste - ta izdelek, ki ga zagotovo že imate doma, očisti stanovanje bolje od čistil

Stavimo, da nanj ne bi nikoli pomislili.

Dekor, 2. 3. 2022
Presenečeni boste - ta izdelek, ki ga zagotovo že imate doma, očisti stanovanje bolje od čistil - Foto: Profimedia

Resnica je, da ne potrebujete vedno pravih čistilnih pripomočkov, da bi vaš dom postal čist in svežega vonja. Uporabite lahko le preprost kozmetični izdelek, ki služi kot odlična alternativa vsem čistilom: ustno vodico.

Ta z umetnimi aromami ne osveži samo zadaha, temveč se uspešno bori tudi proti bakterijam z antibakterijskimi in antiseptičnimi delci. Uporabite jo tako lahko kot alternativo čistilom pri naslednjih gospodinjskih opravilih:

1. Čiščenje stranišča

Če vam je zmanjkalo čistila za straniščno školjko, ustna vodica deluje naravnost čudežno. Vlijte jo naravnost v školjko (tudi pod robove) in jo pustite stati 30 minut, nato pa školjko pred splakovanjem zdrgnite s straniščno ščetko.

2. Odstranjevanje smrdljivega vonja perila

Vsi se strinjamo, da so trdovratni vonji v perilu nadvse dražeči. Če se neprijetne vonjave zadržujejo v tkaninah tudi po pranju, lahko poleg detergenta k pranju dodate tudi skodelico ustne vodice. Antiseptični delci bodo ubili nadležne bakterije in za seboj pustili svežo aromo.

3. Osveževanje odtokov

Zlasti v kuhinji imajo lahko odtoki neprijeten vonj zaradi razpadajočih delcev hrane, ki privabljajo nešteto bakterij in plesni. Nalijte pol skodelice ustne vodice v odtok kuhinjskega korita in ga pred splakovanjem pustite delovati 30 minut. 

4. Čiščenje stekla

Sliši se neverjetno, toda z ustno vodico lahko odstranite madeže tudi iz steklenih površin, kot so okna in ogledala. Na krpo iz mikrovlaken nakapajte nekaj kapljic ustne vodice in z njo obrišite željeno površino.

Fotografija: Profimedia

Preberite še: Pozabite na trakove za lase, letos jih bo zamenjal ta trend iz 80-ih

Priporočamo tudi: Pozabite na črne gležnjarje, sedaj jih bomo nosili v tej barvi (tako kot Severina)

Najbolj brano