Ptičnica, dobrodošlica nomadom prostranega neba

Na letošnjem pohištvenem sejmu v Milanu so skupaj z blagovno znamko Rex Kralj razstavljene ptičnice Anke Štular.

Dekor, 22. 4. 2012
Ptičnica, dobrodošlica nomadom prostranega neba

Ptičnica je sodobna postaja za nomade prostranega neba, ki nudi njihovemu letečemu življenjskemu slogu tisto, kar potrebujejo: zaščito pred snegom in dežjem, a tudi teraso za sončne zimske dni. Gre za izdelek blagovne znamke s konceptom pravične proizvodnje Skarabej, ki v središče postavlja lokalno mojstrstvo v globaliziranem svetu. Podaja se v reciklažo tradicionalnih znanj in tehnik ter v njihovo prepletanje s sodobnimi oblikovalskimi pristopi.

Do danes so bile ptičnice izdelane v nekaj prototipskih izvodih, ki so uspešno prestali zimo in takojšnji naval lačnih obiskovalcev - predvsem manjših ptic, vrabčkov in sinic, ki jim je ptičnica namenjena. Navdušenje gostov nikakor ni naključno, saj so v razvojnem procesu z oblikovalko sodelovali tudi biologi in tehnologi. Tako je nastala hiška, katere odprtine so ravno prav velike, da je zračna in pregledna - to živali navdaja z zaupanjem, in ravno prav majhne, da velike ptice, kot so srake, vrane in golobi, ne morejo pregnati manjših. V dnu pričnice je perforacija, ki omogoča, da je notranjost ptičnice vedno suha.

Ptičnico je možno izdelati v različnih barvnih odtenkih ter jo tako prilagoditi okusu posameznega naročnika. Preprosta ovalna oblika ne bo nikjer delovala kot vsiljivka - vklaplja se tako na balkone blokov kot v sodobno arhitekturo in na vrtove starinskih hiš.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri