Ideje za jesensko okrasitev doma (za manj kot 5 evrov)

Če še niste, je sedaj skrajni čas, da vaš dom okrasite s prelepimi jesenskimi barvami. Pospravite dekoracijo, ki ste jo uporabili za noč čarovnic in si poglejte preproste in POCENI ideje za jesensko dekoracijo doma. 

Dekor, 5. 11. 2017

jesnska dekoracija

Bogata jesenska paleta je lahko zelo navdihujoča za dekoriranje vašega doma. Tople jesenske barve namreč ustvarjajo prijetno romantično vzdušje in lahko vaš dom v trenutku spreminijo v pravo oazo sprostitve.

Da bi dosegli jesensko vzdušje v vašem domu, vam ni treba zapraviti veliko denarja, saj lahko za okrasitev uporabite kar odpadlo jesensko listje, veje in jesenske plodove kot so buče, kostanj, koruza, želodi,...

1. Barvito jesensko listje 

Jesenska barvna paleta se najlepše zrcali prav na jesenskem listju. Ustvarite jesensko stensko galerijo, tako da uokvirite posamezne liste različnih barv in velikosti ali pa jih samo nalepite na bele papirje. Predtem jih seveda sploščite s pomočjo težjega predmeta, kot je npr. knjiga, da bodo lepo poravnani.

Odpadlo listje lahko kot dekoracijo uporabite tudi tako, da ga obesite na prosojne nitke in jih zavežete okoli debelejše veje ali pa naredite jesensko girlando.

A post shared by Suzy Smith (@vintageamoresuzy) on Sep 10, 2017 at 12:26pm PDT

A post shared by psiadoreyou (@psiadoreyou) on Oct 22, 2013 at 2:09pm PDT

Iz odpadlega listja lahko ustvarite tudi prečudovit venček za vhodna vrata ali pa ga skupaj z vejicami postavite v visoko vazo in postavite na sredino jedilne mize.

2. Okrasne buče

Ni prave jeseni brez pisanih okrasnih buč različnih velikosti in oblik. Buče so krasna dekoracija, ki jo lahko precej enostavno uporabite za okrasitev doma.

Lahko jih na primer domiselno okrasite: pobarvate z barvnimi spreji, polepite z bleščicami ali nanje s kaligrafsko pisavo napišete lepe besede.

Buče lahko uporabite tudi kot vazo za jesensko cvetje ali pa kot cvetlični lonček za natreske. Odrežite vrh buče in izdolbite sredico. V prazno bučo postavite manjši kozarec ali vazico, da bo zalivanje lažje. Manjše buče lahko uporabite tudi kot podstavek za čajne svečke.

3. Jesenski plodovi

Kostanj, želod, lešniki in koruza se lahko z malce domišljije spremenijo v kreativen dodatek. V široko stekleno vazo, svečnik ali večji kozarec položite svečo in okoli nje nasujte jesenske plodove.

A post shared by Kelly Rowe (@livelaughrowe) on Aug 29, 2014 at 8:20am PDT

Pripravila: Katja Traunšek
Fotografije: Profimedia in Instagram 

Preberite še: 5 fantastičnih idej, kako preživeti jesenske večere v dvoje

Priporočamo tudi: Alenka Košir: V življenju je našla popolno ravnovesje - preverite, kako!

Najbolj brano