Najbolj romantični hoteli v Evropi

Ko nam v srcu gori žar ljubezni, se nam vse zdi mogoče. Razmislite o potovanju, podaljšanem koncu tedna v dvoje, ali pa se vsaj prepustite sanjarjenju, in vse naokoli se vam bo zdelo prijaznejše. Pravijo, da ljubezen vrti svet. Privoščite si jo!

Dekor, 12. 4. 2015
Najbolj romantični hoteli v Evropi - Foto: promocijsko gradivo

Farol Hotel,

Portugalska

Farol je kot ustvarjen za romantična druženja. Ugnezden dobesedno nad morjem, prav na robu pečin vasi Cascais, ponuja čudovit razgled na modri Atlantik. Ponaša se z drzno arhitekturno strukturo: kombinacijo preoblikovanega dvorca iz 19. stoletja, ki je bil nekoč v lasti grofa Cabrala, in edinstvene sodobne zasnove, ki harmonično poveže staro in novo.

Za sodobno preobrazbo tega obmorskega skrivališča je bila izbrana portugalska elita modnih oblikovalcev, ki je uspešno 'skrojila obleke za sobe'. Ana Salazar, Fátima Lopez, Miguel Vieira in Manuel Alves ter José Manuel Gonçalves so bili med oblikovalci, ki so ustvarili svoje individualne poglede in pustili osebni pečat v devetih izmed 33 sob.

Mivka s plaže Guincho bo še dolgo božala čutne spomine tistih, ki bodo obiskali slikovito ribiško vasico. V petdesetih letih prejšnjega stoletja je kronanim glavam pomenila razkošen obmorski umik na portugalsko riviero, zato je zagotovo dovolj dobra tudi za ljubezenski pobeg v dvoje.

Naslov: Av. Rei Humberto II de Italia 7, Cascais (farol.com.pt)

The Hotel,

Švica

The Hotel, Švica

V prelepi vogalni stavbi s posrečenim imenom, ki takoj pove, da to ni 'dom, stran od doma', stoji hotel, ki vas bo presenetil in resnično navdihnil. V 'dizajnerskega' ga je preoblikoval nihče drug kot znani francoski arhitekt Jean Nouvel, ki je v notranjo opremo mojstrsko vnesel elemente presenečenja, čutnosti in elegance. Ker je sam zasnoval vsak kos, nosi koncept pohištva Nouvelov podpis: navpične linije so sestavljene iz lesa, vodoravne pa iz nerjavečega jekla. Tudi barvne palete, v vseh 30 sobah, je določil arhitekt sam.

Nouvel je izbrane filmske prizore svojih najljubših režiserjev (vključno z Almodóvarjem in Greenawayem) projiciral na stene sob, in tako poskrbel za element presenečenja.

Ko boste ležali na postelji, se vam prav lahko zgodi, da bo ikonski prizor iz Fellinijevega Casanove kar oživel nad vami. A nikar ne skrbite. Osebje hotela je na vso moč diskretno; kar se bo dogajalo za štirimi stenami, bo za vedno ostalo med rjuhami hotela.

Naslov: Sempacherstrasse 14, Luzern (the-hotel.ch)

Hotel Cort,

Španija

Hotel Cort, Španija

Vsi, ki si želijo spoznati malce drugačno Majorko, bodo hvaležni glasu, ki jim je namignil naslov hotela Cort. Gostje bodo v sobah in apartmajih, ki jih je zasnoval 'urbani arheolog' Lázaro Rosa-Violán, našli miren navdih. Nekdanja banka, kjer domuje hotel, je zdaj stara več kot sto let.

Notranji oblikovalec je izkoristil arhitekturne posebnosti stare banke in jih nadgradil z mešanico stilov. V prostornih sobah je mogoče opaziti subtilno spogledovanje z bogato skandinavsko pomorsko zgodovino, na katero namigujejo uokvirjeni zemljevidi na stenah in gole lesene deske na tleh. Pljuski ultramarinsko modre barve po hodnikih in v sobah prinašajo še dodaten dotik morja, ki je v bližini hotela.

Plaža je le 15 minute hoje stran in je idealno izhodišče za zaljubljena potepanja. Lázaro, znan po opremljanju restavracij, barov in trgovin po vsem svetu, točno ve, kako doseči izvrstne rezultate. »Notranji oblikovalec je igralec,« pravi. »Mora se preoblačiti in menjati vloge, razumeti nove identitete in jih povezovati s svojo lastno.«

Hrana, postrežba in ambient hotela so zamišljeni tako, da še najbolj zahtevnemu gostu pričarajo celostno doživetje.

Naslov: Plaça de Cort 11, Palma De Mallorca (hotelcort.com)

Pripravila: Katja Vidrajz

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri