Načrtujete poroko? Letošnji poročni trendi napovedujejo dramatičen dizajn in nepričakovane kombinacije

Poroke so v zadnjih dveh letih popolnoma spremenile obliko. Situacija pa ni vplivala le na mladoporočence, ampak tudi na ponudnike poročnih storitev, ki so se čez noč morali prilagoditi razmeram. Zato se v letošnjem letu najprej postavlja vprašanje: Ali poročni trendi v letu 2022 sploh so?

Situacija res da ni rožnata, a ravno v takšnih trenutkih pridejo na plan iznajdljivost, hitro prilagajanje, ideje in domišljija – krasna priložnost za nove, sveže in drzne poročne trende.

Dekor, 9. 3. 2022
Načrtujete poroko? Letošnji poročni trendi napovedujejo dramatičen dizajn in nepričakovane kombinacije - Foto: Profimedia, Sanjski šopek / Foto: LR Weddings, Sanjski šopek / Foto: JS oblikovanje

Metka iz Sanjskega šopka poudarja, da poročni trendi so. Kakšni? Divji, malenkost drugačni, polni novih struktur, drznih barvnih kombinacij, norih oblik in povsem izven dosedanjih okvirjev! Prepričani smo, da bodo zaznamovali poročno sezono 2022.

Metka svetuje, da si izberete res dobrega strokovnjaka za kreiranje poročnih
cvetličnih dekoracij. Ta bo namreč moral pokazati veliko mero iznajdljivosti – ne le, da bo znal izpolniti vaša pričakovanja, ampak se bo moral spretno vrteti na trgu cvetja in znal poiskati kakovostno cvetje.

Zato je vodilo pri letošnjih poročnih trendih: nič več polovičarstva, prostora za
napake ni!

Katere najbolj vroče cvetlične trende v poročni floristiki za leto 2022 torej lahko pričakujemo?

Dramatični koncepti

Tukaj boste prišli na račun vsi, ki obožujete modernejši, divji slog dekoracije in želite izstopiti izven okvirjev klasike. Si upate? Stopiti izven okvirjev in povsem na svoj in drugačen način dekorirati svojo poroko? Zakaj pa ne! Novi trendi, nove zgodbe – drznejši in bolj dramatični dizajni. Pravi izziv za florista, a prava paša za oči tako za mladoporočenca kot za vse udeležence poročnega slavja.

Sem spadajo modernejši oboki drugačnih oblik, lestenci iz cvetja in razkošne, divje dekoracije celotnega poročnega obreda. Tukaj bo dobro izpadla tudi kombinacija suhega in svežega cvetja, ki bo celotno zadevo naredila še bolj zabavno. Namizne dekoracije bodo težje in bolj veličastne, dekorativne posode nižje in v eni barvi. Naj vaše včasih malenkost drugačne in nore ideje, tokrat zaživijo v novi luči!

Nevtralna preteklost in drzna prihodnost z roko v roki

Pasteli so že nekaj let v ospredju poročne floristike in tudi letos ostajajo priljubljeni. A tokrat malo drugačnih barv: moderno-klasične tradicionalne barve, znotraj netradicionalnih oblik dekoracije. Iskali bomo kompromise med nevtralno preteklostjo in drzno prihodnostjo. Nežne pastelne odtenke preteklosti bomo združili z barvami prihodnosti – peščene barve, rjavi detajli in jantarni ter opečnati toni, s katerimi bomo dodali polnost in večjo vrednost.

Kraljica tega trenda bo letos orhideja. V šopku namreč poudari ženstvenost,
eleganco in mogočnost. V družbi vrtnic, nageljnov, ranunkul, anemon in  drugih nežnih cvetov pa igra vlogo vodje.

Kombinacije divjih barv

Ste ljubitelji močnih, drznih in malenkost odštekanih barv? Potem so vam letošnji trendi pisani na kožo! 

Drzne barve so se vrnile že lani in ta trend se podaljšuje tudi v letošnje leto. V
ospredju bodo svetlo rožnata, vijolična, rdeča in oranžna barva – vse na eni poroki. Torej kombinacije, ki na prvi pogled ne gredo skupaj, a bodo poskrbele za res odštekan in drugačen videz. V trendu bodo tudi barvne poročne obleke, zato je ta kombinacija odlična. Boste izbrale svetlo modro poročno obleko? Potem dodajte poročni šopek z modrim eryngiumom in nežno rumenimi vrtnicami. Vam je bolj kot modra blizu roza poročna obleka? Potem lahko k njej kombinirate šopek z belo, roza in peščeno orhidejo. Eksplozija barv, ki bo vsem ostala še nekaj časa v spominu. A saj veste, drznost je in.

Raznolike namizne dekoracije

Upajte si in naj bo vsaka namizna dekoracija drugačna! Prvo okrasite glavno namizno dekoracijo, drugo z več manjšimi vazicami s cvetjem, tretja naj bo mešanica večjih in manjših kreacij ... Vse skupaj pa bo povezal izbor cvetja in oblika dekoracij. Naj bodo poročne mize videti kot kreativni nered, ki pa bo imel smisel in bo kot celota izpadel čudovito.

Drugačni poročni oboki

Klasičen obok, ki ga poznamo iz prejšnjih porok, je mimo. Letos bodo v ospredju kreativni poročni loki, ki bodo floristom omogočili izpostavitev cvetja na sodoben in inovativen način. Tradicija ostaja, ampak zdaj je čas za kreativnost! V obliki srca? Polovičen obok? Kar vam srce poželi!

Čim bolj naraven izgled

Če vsaj malo obožujete cvetje, naravo in rastline, veste, da rože ne rastejo v popolni obliki, ampak v različnih smereh in ta nepopolnost je popolna. Torej letos pri izbiri dekoracije in šopka posezite po rožah naravnega videza, na račun pa boste prišli vsi tisti, ki obožujete veliko zelenja. Pa da na tem mestu omenimo še poročno lokacijo – letos je v ospredju želja po neobičajni poročni lokaciji, vedno več parov se bo želelo poročiti v tujini – kar na zadnji dve leti, ko smo bili s potovanji omejeni, ni nič nenavadnega. Zato hitro rezervirajte letalske karte in se poročite na plaži ali pod zvezdnatim nebom na drugem koncu sveta.

Teksture, teksture, teksture

Za pomoč pri tem trendu se za hip osredotočite na notranje oblikovanje. Floristi bodo namreč letos navdih iskali v tapetah – v sladkem kotičku, na steni za mizo ženina in neveste ali pa z njimi popestrite poročno slavje. A kako so tapete povezane s cvetjem? So polne struktur, barv in vzorcev, če se jih dotaknemo, začutimo njihovo strukturo. To večplastnost se bo letos dosegalo z dekoracijami, v katerih prevladujejo cvetlice različnih struktur.

Kot del dekorativnega materiala bo priljubljen ratan, pletene košare, v
kombinacijami s posušenimi strukturnimi rastlinami, med katere sodi tudi še vedno priljubljena pampaška trava. A pozor, letos ni v ospredju, je le ena izmed dodatkov.

Neonski napisi

Dodatek, ki bo popestril vsako še tako klasično poroko, so letos zagotovo neonski napisi. A kje jih uporabiti? Kjerkoli! Lahko za vajino mizo pri večerji, ob vstopu na poročno lokacijo, mogoče v sladkem kotičku, kjer bodo nastajale poročne fotografije – nima veze, vsekakor boste z njimi celotno zadevo še dodatno popestrili.

Poročni trendi torej so! Katerega boste najraje izbrali pa je odvisno od želja in
osebnih preferenc. Z nobenim pa zagotovo ne boste zgrešili, ampak si pričarali čudovito, drugačno poroko povsem po svojem okusu.

Fotografije: LR Weddings, Kitty Loves Love, Feather and Finch Photography, Alice André Photography, JS oblikovanje, Ilaria&Andrea, Feather and Finch Photography

 

Najbolj brano