Modno bivanje v sobah z modnim poreklom

Poznamo hotele in poznamo hotele z veliko začetnico ter sobami z modnim poreklom.

Dekor, 4. 12. 2014
Modno bivanje v sobah z modnim poreklom - Foto: profimedia, promocijsko gradivo

St. Regis, New York

Dobro vemo, da večina navadnih smrtnikov ne bo nikoli dobila vabila na modno revijo hiše Dior, morda pa ste med srečneži, ki si lahko za približno 11 tisoč dolarjev na noč privoščijo bivanje v sobanah Diorjeve suite v hotelu St. Regis v New Yorku.

Navdihnjen z modno kodo znamenite hiše, je Diorjev apartma opremljen s stilnim francoskim pohištvom v duhu 17. stoletja, ki ga vidimo tudi v trgovinah Dior po vsem svetu. Vse je opremljeno v njihovi znameniti barvni paleti – zamolkli vijoličasti, šepetajoče sivi in mehko beli. Pentlje, element, ki ga je Dior uporabljal v svojih zgodnjih kolekcijah, je mogoče najti na stojalih svetil in ogledalih, medtem ko so vrtnice glavni motiv na blazinah, ki krasijo sedežno garnituro, in stolih v jedilnici.

Vzorec pletenih stolov krasi konzolo v glavni spalnici, kot namig na stole iz trsja, na katere je Dior posedel goste na svoji prvi modni reviji v zgodovini. Po stenah apartmaja so nanizane prelepe modne ilustracije, to so originali, ki jih je s čopičem naslikal Diorjev rezidenčni lepotni umetnik Bil Donovan. St. Regis stoji v središču Manhattna, zato se gostje apartmaja, ko ne gostijo povabljencev za veliko mizo v jedilnici, odpravijo na večerjo ven, saj jim je na tem območju na voljo vse od različnih gurmanskih restavracij do premičnih kioskov s hitro prehrano.

Več na: stregisnewyork.com

Hotel Du Petit Moulin, Pariz

V središču Maraisa, najstarejše četrti v Parizu (iz 17. stoletja), na vogalu rue du Poitou, stoji hotel, ki je za vsakim vogalom poln presenečenj. Na živahnem in trendnem območju Maraisa so čudoviti butiki, galerije, muzeji ter zanimive atmosferske kavarne in restavracije. Zgradba hotela je bila prvotno dom prve pariške pekarne, kamor je po svojo francosko štruco zahajal tudi znameniti Victor Hugo.

Leta 2004 je modni oblikovalec Christian Lacroix stavbo preoblikoval v pravi couture hotel – sodobno in drzno, vendar harmonično in elegantno. Z združevanjem svoje strasti do starinskih kostumov in občutka za modo je dosegel, da niti dve od 17 sob nista popolnoma enaki.

Tako je soba lahko opremljena z beneškimi ogledali in posteljnino z vzorcem zebre ali pikasto preprogo, kalejdoskopskimi keramičnimi ploščicami, lakiranimi črnimi vrati in krznenimi stenskimi oblogami – lahko pa se v kakšni od njih znajde tudi vse naenkrat. Nekatere sobe so svetle in drzne, druge staromodne in bolj v rustikalnem vzdušju – vse pa so gledališke in igrive ter kot take prepoznavno delo Lacroixa.

Več na: hotelpetitmoulinparis.com

Armani Hotel, Dubaj

Ultraluksuzni Armani Hotel Dubai, ki so ga okronali kot enega izmed vodilnih na svetu, stoji v Burj Khalifi, najvišji stavbi na svetu, in se razteza kar 11 nadstropij visoko. Je paradni konj Armani Hotels & Resorts, ki poduhovlja estetiko oblikovanja in neizčrpno gostoljubnost modne legende Giorgia Armanija, s katero oblikovalec ne razvaja le družine in prijateljev.

Vse stvari, od oblikovanja prostora, opreme za restavracije, menijev, brisač z logom, vse, kar je v hotelu potrebno za udobje, do ponudbe hotelskih storitev je načrtoval prav on. Praktičnost in eleganca sta temelj Armanijevega sloga, ki se združuje z dragocenimi materiali in prefinjenimi obdelavami, da bi ustvarili lep in zelo oseben prostor.

Ko je čas za večerjo, hotel ponuja kar sedem restavracij, od japonske do italijanske, Armani/Privè bar pa je pravo mesto za zabavo do jutranjih ur. Če ste razpoloženi za nakupe, je znameniti Dubai Mall le nekaj minut stran.

Več na: armanihotels.com

Pripravila: Katja Vidrajz

Najbolj brano