3 posebni in čarobni interijerji

Vstopite v kotičke, ki so nekaj posebnega, edinstvenega in čarobnega.

Dekor, 11. 11. 2014
3 posebni in čarobni interijerji - Foto: promocijsko gradivo

40 winks, London

V živahnem trendnem vzhodnem Londonu stoji dom Davida Carterja, mednarodno priznanega notranjega oblikovalca, katerega obsežno kreativno delo je zapolnilo na stotine strani revij z vsebino o dekorju po vsem svetu.

Notrajnost zgodovinske in elegantne štirinadstropne vrstne hiše iz leta 1717 je opojna mešanica starega in novega, začinjena z malce zanikrnega šika, dom, ki izžareva lastnikovo dušo, duhovitost in šarm. Že vrsto let sta lokacija in hiša zagotavljali igrivo in razkošno prizorišče za nešteto modnih fotografiranj.

Zgodba o 40 winks pa se je začela leta 2009, ko se je David odločil dve redko uporabljani spalnici za goste ponuditi fotografom, stilistom, umetniškim direktorjem, oblikovalcem, modelom in drugim iz vrst ustvarjalne in modne industrije, ki so v London prišli zaradi dela ali užitka. Dobrodošli so pravzaprav vsi, ki imajo radi pogovore in jim je blizu koncept počutja 'kot doma' ter so naveličani vljudne brezosebnosti večine hotelskih verig, želijo pa uživati v nepadljivem razkošju in domislenem slogu po zelo ugodni ceni. 40winks.org

Wanderlust, Singapur

Notranjost tega hotela vam bo zaprla usta, če ste o Singapurju slučajno menili, da je malce zategnjen: hej, prodaja žvečilnih gumijev je tu vendar prepovedana. Nedaleč od nakupovalnih nebes Orchard Roada ima hotel Wanderlust v svoji ponudbi 29 ekstravagantnih sob s hotelskim lobijem v industrijskem slogu. In to je šele začetek.

V prvem nadstropju je 11 sob, ki so bile navdihnjene s Pantonovo lestvico, vsaka soba je namreč pobarvana v enotno barvo. Naslednje nadstropje je črno-belo, s sobami, ki so opremljene tako, da spominjajo na origami umetnost ali popart. Najvišje nadstropje gosti tematske apartmaje, na primer vesoljskega z velikansko raketo in plišastimi nezemljani, ki gostom delajo družbo.

Nadobudni pisatelji pa lahko v eni izmed sob celo spijo na ogromnem tipkalnem stroju. Beseda wanderlust pomeni močno željo ali vzgib po potepanju ali potovanju in raziskovanju sveta, pobeg sem pa takšno željo zadovolji, ne da bi bilo treba gostu stopiti iz hotela. wanderlusthotel.com

Il Sogno di Giulietta, Verona

Najbolj romantičen kraj na svetu in eno izmed najbolj znanih in priljubljenih mest v Italiji, Verona, s prijetno in enkratno rezidenco naproti domnevnega balkona Julie Capuleto, meša realnost s fantazijo. Julijino dvorišče, kjer se turisti z vsega sveta podnevi fotografirajo ob njenem kipu, je v večernih urah zaprto za javnost, kar gostom hotela zagotavlja diskretnost in zasebnost.

Tako se lahko, za vrati, zaprtimi za turiste, potopijo v edinstven vrt, ki naj bi ga nekoč obiskoval Romeo, do svojih soban pa odidejo po čarobni in očarljivi vrtni poti. Sobe, vsaka drugačna od druge, so razkošno opremljene s predmeti velike vrednosti in okrašene s starinskimi preprogami, zavesami in čudovitimi umetniškimi deli.

Nekatere imajo neposreden pogled na Julijin balkon, druge pogled na Via Cappello, elegantno ulico v središču Verone. Novodobni zaljubljenci bodo v hotelu naproti zgodovinske hiše zagotovo našli dovolj iztočnic za nepozabne romantične večere v razkošju sanjskih noči. juliet-dream.com

Pripravila: Katja Vidrajz

Najbolj brano